36 év után összeáll a Cream

Vágólapra másolva!
Újra találkozott egymással a zenekar három tagja Londonban, hogy megbeszéljék, hogyan tovább, hogy bekarikázzák és pirossal aláhúzzák a jövő évi naptárban a fontosabb dátumokat.
Vágólapra másolva!

A Billboard hírei szerint újabb legendás csapat egyesül, ezúttal a hatvanas évek Cream formációja áll össze. Eric Clapton (gitár, ének), Jack Bruce (basszusgitár), és Ginger Baker (dob) néhány londoni buli erejéig biztosan összefog, így ismét lehet nosztalgiázni. A hírek szerint jövő év elején lépnek majd fel a Royal Albert Hallban, néhány alkalommal - ez a hely, ahol a trió utolsó koncertjét adta.

Egyelőre nincsenek hírek arról, hogy más városban vagy országban is fellépne a zenekar. Clapton szóvivője még nem akart nyilatkozni a formáció esetleges reneszánszáról.

A zenekar 1966-ban alakult és abban az évben ki is adta első lemezét, Fresh Cream címmel. Bő két évre rá már fel is oszlott a banda, de így is komoly hatással voltak az akkori, fiatal zenekarokra. A tagok közül egyértelműen Clapton futotta be a leglátványosabb karriert. Ő és Baker még összeálltak egy évvel később - az igen rövid életű Blind Faith nevű együttesben találkoztak - eztán jó időre szétváltak útjaik.

Bruce és Baker már nem jutottak később azokba a magasságokba, mint a Creammel, bár voltak jó próbálkozásaik a rockkal, a dzsesszel és kísérleti zenékkel.