Mariah Carey mond valamit

Vágólapra másolva!
Kétévi szünet után decemberben Say Something (Mondj valamit) címmel új kislemezzel jelentkezik Mariah Carey. A dal elkészítésében szerepet kapott Snopp Dogg és Pharrell Williams is.
Vágólapra másolva!

A 34 éves popsztárnak jövő márciusban kerül piacra az új albuma, amely többnyire sikerekben gazdag pályafutásának már a tizedik nagylemeze lesz. Az énekesnő szóvivője a New York Postnak elmondta, hogy Mariah készen áll a Say Something videoklipjének a felvételére. Az albumról annyit jegyzett meg, hogy a zenei anyag az R and B, a hiphop és a popzene határmezsgyéjén mozog. Ez lesz első munkája új kiadójával, a Def Jam céggel.

Mariah Carey 1990-ben pályafutását eleinte - énekesi képessége - mellett kétségtelenül segítette férje, Tommy Mottola, a Sony Music egyik főnöke. A négy év után, 1997-ben bekövetkezett válás az énekesnő karrierjében is törést hozott. Az idegei felmondták a szolgálatot, a koncertek és a lemezfelvételek helyett a hírek félresikerült kapcsolatairól és magánéletének válságáról szóltak. Óriási publicitást kapott a szerződése a Virgin Recordsszal, majd a céggel történt szakítása is.

2002-ben ismét új kiadóval dobta piacra a Charmbracelet című korongot, amelynek a fogadtatása bizony elmaradt a várttól, mert a korábbi 8-10 milliós lemezeladási számokhoz képest, ebből mindössze egymilliót adtak el. Valószínű, hogy ez is közrejátszik abban, hogy a szakma is nagy várakozással tekint Mariah Carey új lemeze elé. Kérdés, hogy tud-e újítani, vagy vissza kell vonulnia.

A bulvárlapok ugyanakkor tudni vélik, hogy a művésznő anyagi gondokkal küzd. Mariah Carey állítólag pénzügyi problémákkal kénytelen szembenézni, miután elköltötte annak a 28 millió dollárnak a nagy részét, amit a Virgin Records fizetett neki 2001-ben, a szerződésük felbontásakor. A New York Post szerint a popsztár igyekszik változtatni pazarló életstílusán megpróbálja megfogni a pénzt. "Mariah-nak nem sok pénze maradt. 16 millió dollárt kapott az adók levonása után, de a nagy részének már a nyakára hágott. Állandó alkalmazásban tart egy fodrászt és egy sminkest. Nem megy el hazulról anélkül, hogy rendbe raknák a haját és megcsinálnák a sminkjét" - mondta egy ismerőse.

[origo]/MTI