Yoko Ono meleghimnusszal támad Bush-ra

Vágólapra másolva!
Meleghimnusszal ajándékozta meg homoszexuális rajongóit a 71 éves Yoko Ono, és ezzel sikerült ismét a slágerlista élére katapultálnia magát a dance műfajban.
Vágólapra másolva!

A dal, amellyel hétfőn is vezette a Billboard toplistáját a dance műfajban, valójában 25 éves. John Lennon japán származású özvegye azonban, aki az amerikai elnökválasztás előtt aktívan állást foglalt az úgynevezett melegházasságok mellett, apró változtatást hajtott végre hajdani slágerének remixében: a "Minden férfinak van egy nője, aki szereti" kezdősor "Minden férfinak van egy pasija, aki szereti", illetve "Minden nőnek van egy nője, aki szereti" szövegre változott.

Yoko Ono rettenetesen örül, hogy az ily módon keletkezett új dal, az Everyman/Everywoman a toplista első helyére kapaszkodott fel a diszkózenéhez közelálló dance műfajban rögtön azután, hogy George W. Bush hivatalban lévő elnök egyebek közt a melegházasságok elleni kampánnyal győzött a választáson.

"A dal sikere nem csak az én győzelmem, hanem mindazon amerikaiaké, akik ellenezték a kormány döntését, mely betiltja az egyneműek házasságát" - mondta a BBC-nek Yoko Ono, aki tavaly vált el a nála 18 évvel fiatalabb Samuel Havadtőy magyar származású amerikai régiségkereskedtől.

Az Everyman/Everywoman egyébként idén már a második nagy sikere Yoko Onónak az amerikai dance slágerlistán: tavasszal Walking On Thin Ice című számával rukkolt az élvonalba.