Feltámadt a Frankie Goes To Hollywood

Vágólapra másolva!
Egy újabb olyan popcsapat támadt fel, amely a nyolcvanas években aratott nagyobb sikereket. Hosszú hallgatás után újra összeáll a Relax című dallal befutott Frankie Goes To Hollywood.
Vágólapra másolva!

Mint már korábban megírtuk, a zenekar új énekes után kutatott - és erőfeszítéseiket siker koronázta, írja a BBC. A vasárnapi meghallgatásra már "csak" kétszáz jelentkező jutott el, közülük pedig a 28 éves Ryan Malloy lett a befutó, őt választotta a banda új énekesnek.

A Frankie Goes To Hollywood egy felvillanás volt pusztán a rockzenében. 1984 az ő évük volt Nagy-Britanniában - és Amerikában is sikereket arattak. A csapat 1980-ban alakult Liverpoolban, de két éven keresztül csak a legszűkebb környezetük hallott róluk. Aztán jött az itthon is ismert Relax és a Two Tribes: mindkét kislemez feljutott a toplisták csúcsára és hamar elkeltek 1-1 millió példányban. 1986-ra már kifulladt az érdeklődés a csapat iránt, korábbi sikereiket már nem tudták megismételni. A tagok közül páran szólókarrierbe fogtak, Holly Johnsonról pedig kiderült a kilencvenes évek elején, hogy HIV-vírushordozó.

A csapat november 11-én színpadra lép a Wembley Arénában, de a korábbi frontember nem akarta elvállalni a koncertet, így a társak - Paul Rutherford, Peter "Ped" Gill és Mark O'Toole - kénytelenek voltak új hangot keresni. A Newcastle-ból származó Malloy-nak az együttes régi sikereit kell majd előadnia, olyan dalokat, mint a Relax, Two Tribes vagy a Welcome To The Pleasuredome.

A zenekar 17 év szünet után állt össze, de nem ez a valódi feltámadás: idén áprilisban a VH1 zenecsatorna kifejezett kérésére lépett fel a korábbi formáció.