Súlyos motorbalesetet szenvedett a Soft Cell énekese

Vágólapra másolva!
Súlyos balesetet szenvedett tegnap délután Marc Almond, a Soft Cell énekese London központjában. A motorbaleset után kórházba szállították, jelenleg is ott ápolják.
Vágólapra másolva!

A negyvennyolc éves énekes motorjával egy utcasarkon ütközött egy autóval - tudatta a londoni rendőrség szóvivője. A karambol következtében Almond az aszfalra zuhant, ahol súlyos fejsérülést szenvedett.

"Marc Almond a Royal London Hospital betege, állapota stabil" - nyilatkozta a kórház szóvivője. Ennél sokkal többet nem mondott a zenészről, ugyanis a család kifejezetten kérte, hogy ne zavarják se őket, se a beteget. Az a londoni rendőr, aki a karambol helyszínén vizsgálódott, "komoly"-nak minősítette az esetet.

A Soft Cell tízmillió eladott nagylemezzel büszkélkedhet. A nyolcvanas évek egyik legsikeresebb szintipop alakulata 1984-ben oszlott fel. A sokak által ismert Tainted Love 1981-ben a legnagyobb példányszámban eladott kislemez volt Nagy-Britanniában, ugyanakkor az Egyesült Államokban is igen jó fogadtatása volt.

David Ball és Almond 2001-ben újra összeálltak egy koncertre, majd 2002-ben kiadták a Cruelty Without Beauty című lemezt, eztán pedig egy brit, európai, majd egy amerikai turné jött. Idén nyáron felléptek a Sziget Fesztiválon is.