Sátánistának vélik a Las Ketchup slágerét

Vágólapra másolva!
Nemrégiben minden szórakozóhelyen, minden este leadták, fiatalok milliói táncoltak rá a világ több pontján. Nyári sláger volt - de egyesek szerint sátánista utalások voltak benne.
Vágólapra másolva!

Hondurasi, vallástörténetet oktató tanárok szerint nem baj, hogy a Ketchup Song (Aserejé) című dal - melyet a Las Ketchup adott elő, igen nagy sikerrel - immár nem rontja tovább a gyanútlan ifjúságot. Bár a refrén (aserejé, ja, dejé...) valójában amerikai rap-szövegekre (I sad hey) írt andalúz halandzsa, néhány tanerő szerint ez valójában a tudatalattiban úgy jelentkezik, mint "a ser hereje", azaz "légy eretnek" - írja a Qué Mundo.

A diabolikus tartalmat keresők szerint a dal főhősét, egy bizonyos Diegót, nem a "ritmus babonázza meg", hanem maga a Sátán a ritmus, mely így édesgeti magához a táncos lábú ifjút. További sorokban vélnek felfedezni utalásokat Luciferre, bár komoly nyelvészek bizonyára csak legyintenének az erőltetett magyarázatok hallatán. A hondurasi tanárok panasza az együttes lemezeit kiadó Sonyhoz is eljutott, de az illetékesek csak mosolyogtak, szembesülvén a vádakkal.

Lola, Lucía és Pilar Munoz Dél-Spanyolországban nőttek fel, az andalúz tradíciók bűvkörében. Apjuk híres córdobai flamenco-gitáros volt. A Las Ketchup a jamaicai reggae-t, a spanyol rumbát ötvözte a latinos popzenével - igen nagy sikerrel, hiszen az Aserejé világsláger lett, a Las Hijas del Tomate című nagylemez is szépen fogyott.