Alicia Keys a kínai Nagy Fal tövében

Vágólapra másolva!
Kína minden szempontból nyit a világ felé: Elton John, a három tenor és más hírességek után ezúttal Alicia Keys fog adni egy egyedülálló koncertet a kínai Nagy Fal mellett.
Vágólapra másolva!

A R&B csillaga lesz az egyik legnagyobb név azon a szombati, jótékonysági koncerten, melyet a Nagy Fal tövében rendeznek meg. Ez része annak a kampánynak, amit a kínai kormány folytat azért, hogy megváltozzon az ország imázsa: egy zárt, kommunista világ helyett egy modern, dinamikusan fejlődő ország képét szeretnék sugározni.

A hatóságok szerint egyharmadára zsugorodott a Nagy Fal hosszúsága: az egyik legfőbb látványosságnak számító építményt elsősorban a fal közelében élők pusztítják, akik még mindig nincsenek tisztában azzal, hogy a fal védett műemlék. Ugyanakkor a hozzá nem értő felújítási kísérletek és a turizmus is komolyan próbára teszi a több ezer kilométeres műemléket.

"Sokkal nagyobb történelme van, mint Amerikának" - nyilatkozta a Grammy-díjas énekesnő, szavait pedig buzgón jegyzetelték a kínai újságírók.

"Számomra az élő előadás az mindennek az összegzése. Szeretek dalokat írni, szeretek bemenni a stúdióba, de amikor a színpadon vagyok, csak akkor tudom átsugározni a hallgatóknak, hogy miféle szenvedéllyel kötődöm a saját dalaimhoz. Amit mostanában szeretnék, az egy unplugged-album. Egy gyöngyszem lenne, olyasféle, mint egy élő show" - nyilatkozta a napokban az mtv.com-on.