Pánik a repülőn - egy muzulmán rockénekes miatt

Vágólapra másolva!
A korábban Cat Stevens néven ismert énekes miatt kellett másik repülőtérre átirányítani egy London-Washington repülőjáratot. A zenész Jusuf Islam néven utazott - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A repülőgép már a levegőben volt, mikor az amerikai személyzet felfedezte, hogy a Jusuf Islam néven utazó volt énekes rajta van a biztonsági hivatal által kiadott feketelistán. A United Airlines 919-es járata 600 mérfölddel odébb landolt, Maine-ben, ugyanis a gép nem szállhatott le a főváros repülőterén. Egy személyes beszélgetés után a hatóságok úgy döntöttek, hogy az 1977-ben iszlám hitre tért énekestől megtagadják a belépési engedélyt.

A Transportation Security Administration (TSA) emberei közölték, hogy az 1947-ben, Londonban született zenészt nem engedik be az országba, nemzetbiztonsági okokra hivatkozva. Cat Stevens jelenleg egy repülőre vár, mellyel legkésőbb ma elhagyhatja a repülőteret és visszatérhet Európába. Négy évvel ezelőtt Mr. Islamot kiutasították Izraelből is, azzal a váddal, hogy fegyveres muzulmán csoportokat támogat.

Jusuf Islam Stephen Demetre Georgiouként látta meg a napvilágot Londonban, ciprusi görög apa és svéd anya gyermekeként. Sikeres zenei karrierje 1977-ben ért véget, utána az iszlám hitet oktatta Angliában: ő alapította meg a londoni muzulmán iskolát is.