Kilencféle drogot találtak James szervezetében

Vágólapra másolva!
A funkyénekes Rick James szívinfarktusában igen jelentős szerepet játszott az, hogy legalább kilencféle kábítószert találtak szervezetében - közölték a vizsgálók.
Vágólapra másolva!

A Los Angelesi-i rendőrég szakértői közölték, hogy az augusztus 6-án elhunyt, ötvenhat éves zenész szervezetében legalább kilencféle kábítószer nyomaira leltek a boncolás után. James kokaint is fogyasztott, több gyógyszerféle mellett. Az önmagát "drogikonnak és az erotika bálványának" kikiáltó előadó 1998-ban már közel volt a halálhoz, akkor szélütés érte. Utána pacemakert hordott, visszavonult a zenéléstől.

James családja nem kívánta megvizsgálni a testet, ugyanis természetes halálra gyanakodtak. A halottkém mégis ragaszkodott a boncoláshoz, mivel Jamest halála előtt hosszú időn keresztül nem látogatta meg orvos.

A nyolcvanas évek nagy sikereket hoztak Rick James számára: több listát vezetett 1983-ban megjelent Cold Blooded című albuma, Glow és Loosey's Rap című lemezei is a legjobbak között szerepeltek. Szerzőként 1990-ben megosztott Grammy-díjat kapott az M. C. Hammer számára írt U Can't Touch This című dalért.

A kilencvenes évek elején Rick James lejtőre került: a kábítószer hatása alatt erőszakos cselekmények sorozatát követte el, ezekért le is csukták, s csak 1996-ban szabadult, majd a megromlott egészségű zenész 1998-ben kórházba is került. Újabb sikerei már nem születtek, de dalainak 2000-ben, 2002-ben, 2003-ban és az idén megjelent kitűnő válogatásai ismét jól fogynak.