Dobozban a Nirvana, nincs vita

Vágólapra másolva!
Bár a kiadó még nem erősítette meg, szinte biztosnak látszik hogy az Universal Music Enterprises novemberben kiad egy Nirvana-csomagot, három CD-vel  - írja a Billboard. A kiadványnak lesz speciális verziója is, ebben egy DVD pihen majd - ezen pedig a Kurt Cobain vezette együttes játszik 1987-ben, egy házibulin.
Vágólapra másolva!

A csomag jelentős késésben van, valójában 2001 karácsonyára volt tervezve, ugyanis akkor volt 10 éves a Nirvana Nevermind című albuma, mely meghozta a nagy áttörést. A még életben lévő tagok - Dave Grohl és Krist Novoselic - viszont nem tudtak megegyezni Cobain özvegyével, Courtney Love-val. Az asszony többek közt megtiltotta, hogy a volt kollégák felhasználják a korábban még nem kiadott You Know You're Right című dalt.

A régi társak szerint Love "nem is tudna ennél kevesebbet törődni a Nirvana rajongóival", szerintük az özvegy csak saját érdekeit nézi, mikor a Nirvana zenéit használja - és egyáltalán foglalkozik a csapat valós, zenei örökségével. Ez a probléma egészen másképp néz ki Courtney szemszögéből vizsgálva, ő ugyanis azt vallja, hogy a Cobain volt a sikerek valódi kovácsa, az igazi "agy", miközben Grohl és Novoselic pusztán mellékes alkalmazottak vagy "bérzenészek" voltak.

A felek idővel kibékültek, így jelenhetett meg egy Nirvana-összeállítás 2002 októberében. A lemezt 1,5 millió példányban vették meg az Egyesült Államokban, a You Know You're Right pedig a Billboard "modern és mainstream rockzenei listájának" első helyére röppent.