Vágólapra másolva!
Új hisztéria indult az eBay online aukciós ház oldalán: hetekkel ezelőtt egy szemfüles takarítónő Britney Spears használt rágógumiját helyezte kalapács alá, melynek ára napokon belül 790 fontra (290 ezer forint) szökkent. Azóta nincs megállás.
Vágólapra másolva!

Még nem lehet tudni, hogy csak egyszeri fellángolásról vagy egy újabb iparág felbukkanásáról van szó, mindenesetre tény, hogy a sztárok által szerte a nagyvilágban elhagyott szemétre van piaci kereslet. Ám míg korábban csak a hollywoodi kukásoknak és vállalkozó kedvű kukkolóknak volt lehetőségük feltúrni a szórakoztatóipar házi hulladékát, pénzért most már bárki megszerezheti magának kedvenc énekese vagy filmcsillagja elnyomott csikkjét, kiköpött rágógumiját.

Persze idő kellett hozzá, hogy a kínálat megtalálja a keresletet. Néhány hete egy használt rágógumi került fel az eBay oldalára, melyet mint Britney Spears DNS-mintájának hordozóját hirdettek meg. A rágógumira azonnal őrületes licit indult, az eBay azonban napokon belül levette oldaláról a hirdetést, arra hivatkozván, hogy testrészeket és földi maradványokat eddig sem lehetett értékesíteni az oldalon.

A rágógumi gazdája azonban nem adta fel ilyen könnyen, néhány nap múlva megváltoztatta a hirdetés szövegét, és Britney Spears használt rágógumijaként bocsátotta áruba szerzeményét.

A leírás rubrika alatt a következők olvashatók: "Bár a szövegezésben néhány változtatást végre kellett hajtanom, ugyanarról a rágógumiról van szó. A gumit légmentes dobozba zártam, és garantáltan nem nyúlt hozzá senki, mióta Britney kiköpte."

"Ahogy a képen látható, a gumi eredeti állapotát tökéletes sikerült megőrizni. Tisztán láthatóak benne Britney fognyomai. Ez egy egyedülálló lehetőség arra, hogy megszerezze a poptörténelem egy darabját - egyenesen a pop hercegnőjének szájából" - olvasható még az eBayen.

Természetesen semmi sem bizonyítja, hogy a rágógumi eredeti, de az esetleges vevők kapcsolatba léphetnek a tulajdonossal, és a vétel előtt megnézhetik a tárgyat. Persze kérdés, hogy a rágógumi szemrevételezése után mitől lehetnek biztosabbak abban, hogy az egykor Spears szájából pottyant ki.

Az aukció szeptember ötödikéig tart.