Jay-Z és az OutKast aratott az MTV-díjkiosztón

Vágólapra másolva!
Az MTV Video Music Awards idén minden botránytól mentes volt, a legnagyobb szenzációnak az számított, hogy Jay-Z és az OutKast csapata is négy díjat hozhatott el fejenként.
Vágólapra másolva!

A legtöbb jelölést Jay-Z videója, a 99 Problems kapta, végül négy elismerésre volt jó a klip: a Legjobb rapvideó, a Legjobb rendezés, és a Legjobb vágás mellett a Legjobb operatőri munkáért járó díj is Jay-Z-t illette.

"Nagyon keményen dolgoztam ... ez lett az eredménye" - nyilatkozta az átadó után a rapper.

A legrangosabb elismerést, a Legjobb videónak járó díjat azonban az OutKast hozta el a Hey Ya című klipjével, egyébként meglepően szoros versenyben. A hiphop-csapaté lett még a Legjobb hiphop-videó, a Legjobb speciális effektek és a Legjobb művészi rendezés díja is.

A No Doubt két trófeát nyert az It's My Life klipjével: a Legjobb együttes mellett a Legjobb popvideo díjára is érdemesnek tartotta a zsűri a csapatot. A Legjobb női előadó díját Beyonce (Naughty Girl), a Legjobb férfi előadó szobrocskáját pedig Usher (Yeah!) vihette haza.

Alicia Keys azzal lepte meg a közönséget, hogy Stevie Wonderrel és Lenny Kravitzzel közösen énekelte el az If I Ain't Got You című számát, melynek klipjével egyébként a Legjobb R&B-videó címét is kiérdemelte.

A korábbi évek botrányai helyett idén a politika került előtérbe a díjátadón: egy videóbejátszáson keresztül nem csak Jenna és Barbara Bush - az elnök lányai - jelentkeztek be, hanem a demokratikus párt elnökjelöltjének, John Kerry szenátornak a lányai is.

Az OutKast négy trófeával lett gazdagabb


Sok énekes, például a rapper Lil' Jon viselte P. Diddy Vote or Die (Szavazz, vagy halj meg!) feliratú pólóját, ezzel sarkallva az ifjú amerikaiakat, hogy vegyenek részt a november másodikai elnökválasztáson.