Elton John elhagyja a kaszinókat

Vágólapra másolva!
A könnyűzene egyik legvitatottabb, legérdekesebb egyénisége a közeljövőben új nagylemezzel rukkol elő, miközben újabb turnéját tervezgeti. Elhagyja Las Vegast - de csak egy rövid időre.
Vágólapra másolva!

Elton John november 8-án jelenteti meg új albumát, mely a Peachtree Road címet viseli. Ez egyféle gesztus tőle, hiszen a nevezett út az amerikai Atlantában, a művész egyik kedvelt tartózkodási helyén van. A nagylemezen 12 dal lesz majd hallható, ezek közül az Answer in the sky című kompozíció az első, mely kislemezen is kijön - ezt rövidesen a rádiók is játszani kezdik.

Az énekes szeptember 10-én Gibraltárban koncertezik: a városkában bélyeget adnak ki tiszteletére, látogatásának emlékére. Mint köztudott, a hat négyzetkilométer területű brit koronagyarmat háromszáz éves fennállását ünnepelte idén.

Európa utolsó gyarmata az ünnepségeken is határozottan tiltakozott a spanyol követelések ellen, melyek részben spanyol fennhatóság alá helyeznék a területet. Gibraltár az Európai Unió területén van, mégsem része annak: külügyeit ugyanis Nagy-Britannia irányítja, és ki van zárva a vámunióból és a közös uniós agrárpolitikából is.

A gibraltári koncert után a művész Hongkongban, Szöulban, Sanghajban lép fel, majd több mint harminc koncertet ad Las Vegasban, a Caesar's Palace-ban - ahová hosszabb szerződés köti.