Új lemezt ad ki az R.E.M

Vágólapra másolva!
Az amerikai együttes 13., Around the Sun című albumát október 4-ére ígérik, néhány nappal előtte, szeptember 27-én pedig a boltokba kerül a korongról az első kislemez, a Leaving New York.
Vágólapra másolva!

A nagylemezen szereplő dalok közül a Final Straw és az I,m Gonna DJ az internetről már korábban ismert volt, utóbbi szerzeményt a Seattleben 1999-ben lezajlott globalizáció ellenes tüntetés motiválta

Az R.E.M énekese csak nagy általánosságokat mondott az új lemezről, Michael Stipe szerint az egész albumra "erősen hatnak a világban jelenleg zajló folyamatok", így azok ott vannak a dalszövegeiben is. A zenéről túl sokat még nem lehet tudni, a kislemezről annyit említett, hogy eléggé depressziós, de azért némi remény is felcsillan benne.

Az R.E.M régi tagjai, Peter Buck és Mike Mills mellett a lemezen játszik a zenekar új dobosa, Bill Rieflin is. Az együttes október elsejétől részt vesz a Vote for Change (Szavazz a változásra) című turnén, amellyel a novemberi elnökválasztás előtt Bush ellen próbálják aktivizálni a választókat. Az öt koncerten Bruce Springsteen, valamint a John Fogerty and Bright Eyes formáció társaságában lépnek színpadra.