Rossz hatással volt a csápolástilalom

Vágólapra másolva!
Az amerikai Cincinnatiban feloldották azt a 25 éve érvényben lévő tilalmat, amelynek értelmében csak ülőhelyes rock-koncerteket lehet a városukban rendezni. A változtatás oka, hogy a tilalom visszavetheti az ohiói település könnyűzenei életét.
Vágólapra másolva!

A tiltást az 1979. december 3-i Who koncert után rendelték el, amely a zenekar 11 rajongójának halálával végződött. A tragikus esemény a Riverfront Coliseumban történt, ahol az együttes a koncert előtti a hangpróbát tartotta, de a bevadult tömeg egy része azt hitte, hogy már elkezdődött a műsor és betörve az ajtókat egymást taposva rohant a színpad közelébe, hogy minél jobb helyhez jusson. A Who tagjai nem tudtak a koncert előtt történtekről, az előadás lement és csak utána közölték a zenészekkel a tragédiát.

Cincinnati önkormányzata két évvel ezelőtt Bruce Springsteen koncertjénél egy alkalommal kivételesen engedélyezte az állóhelyes koncertet. A mostani egyhangú döntésüket azzal is magyarázzák, hogy a város kimaradna a koncertkörutakból, ha továbbra is érvényben maradna a tiltás, ami nem csak Cincinnati sajátossága, ugyanis 50 amerikai helységben van ehhez hasonló rendelet. A korlátozás megszűnésével egy időben több szigorú rendszabályt is életbe léptetnek. A helyszíntől függően korlátozzák az eladható jegyek számát, az ajtókat két órával a show előtt nyitva kell tartani, a jegyszedőktől a biztonsági emberekig mindenkinek a helyén kell lennie és a rendezvény szervezőinek írásos "evakuációs tervvel" is rendelkezniük kell.