RHCP: élőben és a polcodon

Vágólapra másolva!
Az együttes 2004. június 25-én - európai turnéja keretében - 85 ezer néző előtt lépett fel Londonban, a Hyde Parkban. A koncertfelvétel Live In Hyde Park címmel július 26-án jelent meg, dupla albumon. Persze nem kötelező megvásárolni, de erősen ajánlott anyag. Ha a könnyebb utat választod, akkor inkább csak szimplán megnyered és viszed haza ingyen. Ha mégsem te nyernél, nálunk még vigasztalódhatsz három friss koncertvideóval.
Vágólapra másolva!

A két korongra 26 felvétel került fel, melyekből kettő vadonatúj szerzemény és három feldolgozás. Hallható rajta természetesen a Californication, az Under the Bridge, a Give it Away vagy a Fortune Faded, egyszóval nemigen maradt le a lényeg. Érdekessége a dupla CD-nek, hogy hivatalosan kizárólag Európában, Ausztráliában, Japánban és Új-Zélandon adják ki, így egy kaliforniai, togói vagy Santiago de Chile-i rajongónak igencsak össze kell kapnia magát, hogy hamar hozzájusson.

Európai turnéjuk során a csapatra egymillió néző volt kíváncsi, ami nem meglepő, hiszen olyan rockbandáról van szó, mely képes megtölteni hatalmas stadionokat is, képes szórakoztatni tízezreket a zenéjével, egyszerre, egy helyen. Jellegzetes koncertzenekarról van szó. Ha te lemaradtál - sok ezer honfitársaddal együtt - erről a buliról, még mindig megnézhetsz nálunk három, élő klipet, koncertfelvételt, további videók mellett.

A közelmúltban persze elég sokszor hallattak magukról a fiúk. Tavaly kiadtak egy válogatást, mely nem túl meglepő módon a Greatest Hits címet viselte. Ez november 17-én került a boltokba Angliában, majd napokon belül Magyarországon is. A tizenhat dalt tartalmazó lemezen két új számot hallhattak a rajongók, a Fortune Faded és a History szerepel a régi slágerek (Higher Ground, Give It Away, Under The Bridge, Breaking The Girl, Suck My Kiss, My Friends, Scar Tissue) mellett. Ugyanekkor dobták piacra azt a speciális DVD-t, mely 15 klipet tartalmaz, köztük az igazi unikumnak számító, ritkán látható Road Trippin' és a Universally Speaking felvételeit is.

Forrás: ==
Forrás: ==

A zenekar számára komoly siker volt, hogy a Californication jól fogyott az elmúlt években és sok elismerést zsebelt be - így például az FHM magazin szavazásán a lap olvasói idén nyáron az elmúlt tíz év legjobb albumának választották. Az öt évvel ezelőtt kiadott nagylemez eddig 15 millió kópiában talált gazdára. Mellesleg, a RHCP-fúkat az Oasis követi a listán az 1995-ös Morning Glory című albummal, majd a 2000-ben megjelentetett Eminem-anyag, a Marshall Mathers LP következik, utána pedig a U2 futott be, az All That You Can't Leave Behind-dal.

A lap olvasóinak elismerése nyilván kellemesen bizsergő, kéjes érzéssel töltötte el a zenészeket, de nem volt pihenő, jött egy újabb siker. Egy hónapja, június végén a neves MOJO magazin adta át díjait, és a lap szerkesztői ezúttal is a rock- és popzene legnagyobb figuráit tüntették ki. Az eseményen megjelent James Brown, hogy átvegye a jól megérdemelt életmű-díjat, majd Mick Jones - a Clash-ből - baktatott a mikrofon mögé, hogy megköszönje azt a díjat (Inspiration Award), melyet a más zenészekre igen nagy hatással lévő muzsikusok kapnak. A Red Hot Chili Peppers sem távozott üres kézzel, nekik a Maverick Award jutott, az a díj, mely a "folyamatos jó zenéért", a minőség megtartásáért jár.