Lenny Kravitz túlzottan tisztelte Jaggert

Vágólapra másolva!
Kravitz a napokban vallotta be, hogy hosszú időn át őrizgetett egy félig elszívott marihuánás cigarettát, Mick Jagger iránti mérhetetlen tiszteletből. A jointot ketten szívták el, és Kravitz sokáig ragaszkodott a tárgyi emlékhez.
Vágólapra másolva!

Az énekes bevallotta, hogy olyan szintű rajongója volt a Rolling Stonesnak és frontemberének, hogy eszébe sem jutott elhajítani a füves cigaretta megmaradt csikkét. Ez a nagy tisztelet egészen egy éven át tartott, ám akkor Lenny váratlanul kifogyott otthon a tudatmódosító szerekből, és kénytelen volt elszívni az értékes szuvenírt.

Kravitz egy horvát magazinnak nyilatkozott a veszélyes évekről: "Egy alkalommal ugyanazon a bulin léptünk fel, egy színpadon. A koncert után elhívott, hogy menjek vele. Lófráltunk egész éjjel, és végig marihuánát szívtunk. Egy éven át őrizgettem egy félig szívott joitot, a tisztelet jeleként. Ez addig tartott, míg egyszer csak nem volt otthon több füvem, így elszívtam azt is, ami megmaradt a csikkben" - magyarázta.

Kravitz 1964-ben, New Yorkban született színésznő anyukától és tévés producer apától, de miután a család Kaliforniába költözött, Lenny hamar a művészvilág közepébe csöppent: családi jó barátjuk volt Duke Ellington, Ella Fitzgerald vagy épp Miles Davis. A Prince által inspirált Lenny zenélni kezdett, és nem tette rosszul, ezt bizonyítják sikerlistás dalai és zenei díjai.

Első nagylemeze (Let Love Rule) 1989-ben jelent meg, legutóbbi albumja (Baptism) épp idén. Zenélt David Bowie-val, Madonnával, de fellépett vele az Aerosmith - és a kalandos életű Mick Jagger is. Több dala volt listavezető, olyan számok, mint a Fly Away, az Again vagy az 1993-as Are You Gonna Go My Way. 1998 és 2001 között négy Grammy-díjjal gazdagodott.