Courtney Love feladta magát

Vágólapra másolva!
A zűrös életű művésznő feladta magát a rendőrségen, miután - a vádak szerint- egy 32 éves nőre támadt egy likőrös üveggel, korábbi menedzsere házában.
Vágólapra másolva!

A Nirvana énekesének, Kurt Cobain özvegyének már többször meggyűlt a baja a hatóságokkal, így az újabb botrány már nem is igazán meglepő. Ezúttal akár az emberölési kísérletet vádja is felmerülhet, mivel az üveggel akár gyilkolhatott is volna. Love 55 ezer dollárt fizetett ki a rendőrségen, így szabadlábon védekezhet.

Az eset még április 25-én történt Love korábbi ügynökének, Jim Barbernek Los Angeles-i házában, de csak múlt pénteken jelent meg a rend őrei előtt a feljelentés miatt. Jobb lesz, ha Courtney nem csinál magának komolyabb programot július 9-re, ugyanis akkor kell megjelennie a bíró és a vád képviselői előtt.

A drogproblémák miatt is sokat szenvedett művésznőt eddig négy esetben jelentették fel, különböző jelenetek, garázdaság, nagyobb botrány miatt: tavaly októberben is volt egy kínos epizód, mikor egy zavaros éjszakán a rendőrséggel volt némi gondja. Akkor a hatóságok közölték, hogy Love szervezetében kokainhasználtra utaló nyomokat és ópiátszármazékokat találtak. Bár a letartóztatott hölgy - aki épp Barber házába igyekezett betörni azon az éjjelen - erősen tagadott, végül múlt hónapban beadta a derekát, és jelentkezett egy drog-rehabilitációs programra.

A Beverly Hills-i bíróságon nem csak az üvegpalackkal történő támadás miatt fogják kérdőre vonni az énekesnőt. Olyan kérdésekre is választ vár majd a bíró, hogy miképp kerülhetett hozzá nagyobb mennyiségű, illegális fájdalomcsillapító. New Yorkban is akadtak problémák, de nem csak a rendőrséggel, hanem zenerajongókkal is: márciusban az egyik klubban adott koncert során az egyik nézőt mikrofonállvánnyal verte.

Love júniusra és júliusra sok fellépést, egy kisebb turnét tervezett, de vélhetően nem ilyen botrányos jelenetekkel akarta népszerűsíteni az America's Sweetheart című szólólemezét.