Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Simon és Garfunkel: végleg vége lehet

Vágólapra másolva!
Ma este folytatódik Simon és Garfunkel kettősének tavaly ősszel kezdett Old Friends című  turnéja. Az amerikai helyszínek után áthajózik a folkrock legendás párosa Európába is, de Paul Simon szerint most már nem folytatják tovább.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
A szólóban sikeresebb Paul Simon

Simon kijelentette: egyelőre csak az érzéseiről beszélhet, de úgy gondolja, hogy a folytatásnak akkor lenne értelme, ha a most folyó sorozat új dalokkal is kiegészülne. Mint fogalmazott, barátságuk Art Garfunkellel arra az időre nyúlik vissza, amikor tizenkét évesek voltak. (Mindketten ősszel töltik be a hatvankettediket.)

Zenésztársa, Garfunkel egyetért ezzel és hozzátette: kapcsolatuk igazából mély, testvéri. Ez nem jelenti azt, hogy mindenben száz százalékig egyetértenének, például abban sem, hogy van-e reális esélye újabb felvételnek, lemeznek. Simonnal ellentétben Garfunkel úgy véli, hogy az újabb lemez igenis érdekes és keresztülvihető dolog lenne. Abban sincs egyébként összhang, hogy a nyári turné után elképzelhetők-e újabb koncertek. Paul Simon hozzáállása nyilván azzal is magyarázható, hogy újabb szólólemezen munkálkodik, amelynek Brian Eno lesz a producere.

A New York-i Madison Square Gardenben adott őszi koncertről egyébként tervezik CVD és DVD megjelentetését is.

Paul és Art negyven évvel ezelőtt kezdte együtt az "ipart". Volt idő, amikor látványosan hátat fordítottak egymásnak, összeveszésük okát soha senki nem tudta pontosan. Az 1970-ben lezárult csodálatos éveik után először 1981-ben, a New York-i Central Parkban léptek ismét a (több mint félmilliós) közönség elé. Újabb, sokéves szünet következett, majd 1993-ban a Grammy-gálán léptek fel egyetlen alkalommal. Tavaly egyeztek meg a folytatásról, és az Old Friends turnéval nagy örömet okoztak a régi barátoknak.

A turné csütörtökön este New York államban, Albanyben folytatódik és összesen 32 helyszínre jutnak el a Sound of Silence, a The Bridge over Troubled Water, a Scarborough Fair, a Richard Cory, a Cecilia, a Mrs. Robinson és számos más gyönyörű dal előadói.

A turné amerikai szakasza - 21 koncert után - július 8-án Dallasban ér véget. Alig egy héttel később, július 14-én már az angliai Manchesterben lép fel a duó. Az Óvilágban az öreg barátok Londonban, Dublinban, Párizsban, Kölnben, Amszterdamban, Rómában, Bázelben, Koppenhágában, Oslóban, Stockholmban, Rómában és Münchenben adnak koncertet, majd a turné július 31-én zárul. Bár a földrajzi távolság nem nagy, nyilván az igen borsos jegyárak is magyarázzák, hogy miért nem jön keletebbre is Simon és Garfunkel - Amerikában a tavalyi turné során 135 dollárt is elkértek a jegyért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről