P. Diddy még nem fizetett

Vágólapra másolva!
Több, mint öt hónapja, hogy a hiphop-sztár P. Diddy bejelentette: a New York Maraton lefutásával mintegy 2 millió dollárt sikerült összegyűjtenie jótékonysági célra, ám a teljes összeget még mindig nem fizette ki.
Vágólapra másolva!

P. Diddy még tavaly ígérte meg, hogy 1 millió dollárt utal majd iskolák részére, és 333 ezer dollárt egy New York-i alapítványnak, amely HIV-fertőzött gyerekeken és családjukon segít. A maradék 600 ezer dollárral a sztár pedig saját jótékonysági programját támogatta volna.

Ennek ellenére eddig mindössze félmillió dollárt fizetett ki az iskoláknak, és 150 ezer dollárt a gyermekalapítványnak, most pedig bizonyítékokat követel, hogy a pénzt valóban gyermekek segítésére használták-e fel.

"Ez egy nagyon fontos dolog Sean számára" - nyilatkozta szóvívője, Lois Najarian. "Nem lehet csak úgy vakon ekkora összegeket átutalni anélkül, hogy biztosak lennénk benne: a pénzt valóban a gyermekek támogatására használták fel."

"Természetesen gond nélkül tudjuk igazolni, hogy hova ment a pénz" - mondta Scott Cotenoff, a támogatott alapítvány elnöke. "Eddig azonban szó sem volt arról, hogy bármiféle módon igazolnunk kéne, hogy mire használtuk fel a nagylelkű adományt."

P. Diddy amiatt aggódik, hogy az eddig átutalt pénzt csak adminisztratív költségekre fordítják, és a gyermekek nem részesülnek belőle semmilyen módon.

Az alapítvány elnöke beismerte, hogy a támogatás egy részéből valóban az alapítvány dolgozóinak munkabérét fizették ki, de a pénz nagyobbik feléből segélycsomagokat vettek a HIV fertőzött gyermekeknek és családjuknak, valamint egy hatalmas ünnepséget rendeztek mintegy 84 gyermeknek és szüleiknek.

"Az iskolákat illetően Sean nagyon izgatottan várja a visszajelzést, hogy milyen könyvtárakat és számítógép laborokat létesítettek az eddig átutalt pénzből" - hangsúlyozta a rapper szóvivője.

Jerry Russo, az Oktatási Minisztérium képviselője válaszképpen azt nyilatkozta, hogy Sean Combs nyugodt lehet, már számos iskola könyvtárának átépítése, illetve fejlesztése megkezdődött.

A képviselő azt is elárulta, hogy levélben is értesítették a sztárt az addigi eredményekről. "Nincs okunk azt hinni, hogy nem fogjuk megkapni az adomány második felét" - mondta Russo.