Vágólapra másolva!
Az idei, augusztus 4-11-ig tartandó Sziget Fesztiválra már megérkeztek az első visszajelzések a meghívott zenekaroktól. A reklámkampány májusban kezdődik Magyarországon és több európai országban. A külföldi vendégek mindig is fontosak voltak: az elővételes hetijegyek 60 százaléka nem idehaza talál gazdára.
Vágólapra másolva!

Pontos adat nincs arról, hogy hány külföldi van jelen a fesztiválon, de az Oktatáskutató Intézet által végzett felmérésből kiderül, hogy a külföldi látogatók közülük legtöbben Németországból (43,7%) és Ausztriából (16,1%) érkeznek. Szép számmal fogad a Sziget vendégeket a többi környező országból (12,8%). A rendezvény nemzetköziségét kiemeli, hogy Angliától Franciaországon át Lettországig, főleg Európából (25,6%), de Brazíliából, Tajvanból és az USA-ból is jöttek fiatalok a fesztiválra (az egyéb országokból összesen 1,8%). Az elővételes hetijegyeladás 60%-a külföldön történik.

2003-ban a megkérdezettek külföldiek 43,9%-a válaszolta, hogy már korábban is járt a Szigeten. Azt, hogy a következő évben tervezik-e visszatérésüket, a válaszadók 81,3%-a jelezte. A külföldi fiatalok közül, arra a kérdésre, hogy mi az elsődleges oka annak, hogy Magyarországon vannak, a megkérdezettek többsége, 88,1%-a kifejezetten a Sziget Fesztivált jelölte meg.

Idehaza általában május elején kezdődik a reklámkampány, ezúttal is így lesz. Ezúttal külföldön is májusban kezdődik a reklámkampány. Az igazi célpontok: Németország, Ausztria, Svájc, Olaszország, Franciaország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia. Ezekben az országokban általában rádiókban (spotok) hirdet a Sziget, de osztanak szórólapokat, és nyomtatott hirdetések is jelennek meg a nagyobb zenei lapokban.

A rendezvény szervezői arra a kérdésünkre, hogy "mi nem vált be tavaly, milyen rendezvények maradnak el idén?", büszkén válaszolták, hogy minden tervük bevált, így nagyobb változások nem lesznek. Még kevesebb port ígérnek, és eső egyáltalán nem lesz - tudtuk meg a derülátó sajtófőnöktől. Lesz meglepetés is, talán nem is egy, ám ezekről nem akartak bővebb tájékoztatást adni.