Cliff Richard őfelsége legfényesebb csillaga

Vágólapra másolva!
Cliff Richardtól adták el a legtöbb kislemezt Nagy-Britanniában, több kiadványa fogyott, mint a Beatlesnek vagy Elvis Presleynek - összegezték az eredményeket a Channel 4 tévé The Ultimate Pop Star című adásának munkatársai.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Az énekes húsz évvel ezelőtt

Közel 21 millió kislemezt adtak el eddig hazájában az idén 63 éves Cliff Richardtól, aki 45 évvel ezelőtt kezdte a pályát. A második, helyen 177 ezer koronggal lemaradva, a Beatles áll, a liverpooli gombafejűektől 20 millió 799 ezer 632 kiadvány fogyott Nagy-Britanniában, Presleynek pedig 19 294 118 darab eladott kislemeze van a szigetországban.

A legjobb tíz közé került még Madonna, Elton John, Michael Jackson, a Queen és az ABBA együttes, Paul McCartney és David Bowie.

Cliff Richard 1958-ban a Move it című dalával futott be, és a Beatles előtti időkben egyeduralkodó volt, ontotta a slágereket a Drifters, majd Shadows nevű kísérő együttesével. A brit listákon több mint egy tucat dala volt első helyezett.

Az énekest 1995-ben lovaggá ütötte II. Erzsébet királynő. A sztár 2004 a nyarán több szabadtéri koncertet ad majd előkelő kastélyokban.