Vágólapra másolva!
Dido is felkerült a tíz leggazdagabb együttes-szólista listájára. Tavaly a Rolling Stones érte el a legnagyobb bevételt, Jaggeréket egy másik veterán zenész, Paul McCartney követi.
Vágólapra másolva!

15,8 millió fontot hozott Didónak két lemeze. A felettébb sikeres albumokból származó bevétellel az énekesnő felkerült a Heat magazin által évente összeállított listára, mely az előző évben legnagyobb összegeket kaszált zenészeket tartalmazza. Második lemeze, a Life For Rent 2003-ban közel nyolcmillió példányban fogyott világszerte, ugyanakkor az első album, a No Angel tovább szárnyalt, és mára már elérte a 12 milliós eladási számot.

A 32 éves énekesnő - aki tizedik a listán - három díjra is esélyes a Brit Awardson, de nem lesz jelen, hogy átvegye az esetleges elismeréseket: úgy döntött, hogy a közeljövőben csak dalszerzéssel és zenei próbákkal foglalkozik majd, így készül a világ körüli turnéra.

A gazdagok listájának élén nem éppen mai formációk, veteránnak számító előadók szerepelnek. A tavaly káprázatos turnét záró és sikeres DVD-vel kirukkoló Stones található az élen, 55,3 millió fontos bevétellel. A korábbi első, McCartney ezúttal a második helyre ért be, őt 6 millió fonttal lemaradva követi Elton John: mindketten főképp a koncertsorozatok során befolyt pénz miatt kerültek ilyen előkelő pozícióba. Érdekesség, hogy a kilencedik helyre egy régi, heavy metal formáció kapaszkodott fel: a hazánkban is fellépett Iron Maiden közel 18 millió fontot kasszírozott.

Top 10:

1. Rolling Stones (55.3 millió font)
2. Sir Paul McCartney (40 millió)
3. Sir Elton John (34 millió)
4. Robbie Williams (30 millió)
5. Coldplay (25.3 millió)
6. Sting (25.1 millió)
7. Phil Collins (25,1 millió)
8. Fleetwood Mac (23,5 millió)
9. Iron Maiden (17,9 millió)
10. Dido (15,8 millió)