Rasszizmussal vádolják Justin Timberlake-et

Vágólapra másolva!
Justin Timberlake-et és az N' Syncet közel 10 millió dollárra pereli volt turnémenedzsere, aki rasszizmussal vádolja az énekest.
Vágólapra másolva!
Forrás: Hölgyfórum
Timberlake egyelőre nem nyilatkozik Duartéról

Ibrahim Duarte azt állítja, hogy Justin Timberlake és az N' Sync együttes többi tagja durván becsmérelték őt és a többi fekete bőrű alkalmazottat. "Négy év alatt a világ egyik legmenőbb együttesévé alakítottam őket, és ezek után egyáltalán nem bántak velem emberhez méltóan. A népszerűség és a pénz a fejükbe szállt. Kénytelen voltam elviselni a folyamatos rasszista megjegyzéseiket és vicceiket, de végül kiraktak a küszöbön, mint a tegnapi szemetet" - mondta az egykori menedzser.

Az N' Sync egyik tagja, Lance Bass a menedzser szerint ragaszkodott ahhoz, hogy Duarte egy másik busszal utazzon, mert utálta, hogy fekete menedzserük van. Amikor Darrin Henson, az együttes fekete koreográfusa díjat nyert, akkor a zenekar az 'N Sync "sötét tagjaként" emlegette. Duarte szerint a szintén fekete hangmérnök és a biztonsági őr is sok szekálást kapott, majd mindkettőt kirúgták.

Justin Timberlake - linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/011/590/

A turnémenedzser azt állítja, őt az N' Sync No String Attached turnéját követően 2000-ben azért bocsátották el, mert szégyellték, hogy egy fekete a "főnök" - helyére egy fehér férfit alkalmaztak, akinek sokkalta kevesebb volt a tapasztalata. "25 éve vagyok a szakmában, és soha egyetlen más előadó sem bánt velem így" - mondta az egykori menedzser.

Egyelőre a megvádolt Justin Timberlake, valamint az N' Sync más tagjai sem nyilatkoztak az ügyről. Brit sajtóértesülés szerint az együttes jogásza, Helene Freeman szintén visszautasította, hogy kommentálja a vádakat.