Kispál: nagy buli a PeCsában

Vágólapra másolva!
Tizennegyedik alkalommal, idén december 13-án hallhatja a közönség a Kispál és a Borz zenekart az immár hagyományos karácsonyi, PeCsa-beli koncertjén. A csapat idei évét telt házas önálló koncertek, fesztiválfellépések és egy sikeres nagylemez jellemezte.
Vágólapra másolva!

A koncertet - előzenekarként - 19.30-kor A kutya vacsorája nyitja. A quimbys Varga Líviusz és Gerdesits Ferenc kollaborációja a magyar upper-és underground karizmatikus képviselőivel (Szabó Attila - Csík zenekar, Nemes Zoltán - Spo-Dee-O-Dee, Varga Laca - Hiperkarma, a fekete hangú énekesnő: Voga Viki - Cool Miners, Köles István Jr. - quimbys külsős) egy húzós alapokra épülő trip-hop zenét szült, melyet a gitáros Kovács Gergely eredeti "space" hangszerelése tesz teljessé. Számaik hol pszichedelikus melankóliát árasztanak, hol pedig a pörgő káoszig fokozódnak.

Őket követi 20.20-kor a Pepsi Sztárcsináló-győztes, 1997-ben alakult kaposvári The Puzzle zenekar, akik a különböző formációk és műfajok kipróbálása után találtak egymásra és arra a legújabb, fiatalos könnyűzenei irányzatra, amelyet a média britpopként tart számon. Az alapító tagok közül Riegler Attila (dob) és Ligeti György (gitár, ének) maradt a zenekarban, hozzájuk csatlakozott Horvai Zsuzsanna (basszusgitár). A zenekar koncertjein saját angol és magyar nyelvű számai mellett állandóan műsoron tart néhány feldolgozás dalt is, melyek inspirálóan hatottak rájuk.

Forrás: MTI
Kispál-koncert a Szigeten

21.30-kor a Kispál és a Borzé a színpad. Régi és új, ismert és eddig sohasem hallott dalok hangzanak majd fel a koncerten. A korai Kispál számok újra repertoárba vételéről Lovasi, a zenekar frontembere elmondta: "Az őszi turnéprogramba jócskán beleszólt az, hogy a zenekar elindított egy áttekintő koncertsorozatot az A38 hajón, amelynek során az összes lemez összes dala lejátszásra és felvételre kerül. Az első koncert már megvolt, ahol is az első két lemez volt terítéken, és jó néhány rég elfelejtett dalról derült ki, milyen jó - legalábbis játszani."

A koncerten fellép Leskovics Gábor, a zenekar állandó vendégművésze, aki többek között elénekli az első, Lovasival közösen írt számát, a Vackolj belém című örökbecsűt. Ezenkívül néhány dal erejéig feltűnik majd a színpadon Szabó Attila (hegedű) és Varga Líviusz (ütősök) is, akik szintén visszatérő aranyszálai a Kispál zenei szövetének. Kapunyitás: 18.30.