Van Halen: van énekes

Vágólapra másolva!
Bár hivatalosan egyik fél sem erősítette meg, úgy tűnik, hogy Sammy Hagar félreteszi sértettségét, elfeledi bánatát és csatlakozik régi társaihoz. Éveken át úgy tűnt, hogy az énekes és a zenészek közt áthidalhatatlan ellentétek vannak.
Vágólapra másolva!

Nagy csend volt a zenekar körül, amióta távozott harmadik énekesük, Gary Cherone és amióta bejelentették a gitárvirtuóz Eddie Van Halen rákos betegségéről szóló hírt. A Big News információ szerint most úgy tűnik, hogy a csapat újra turnézhat és újabb lemezeket készíthet - második énekesével, Sammy Hagarral.

Egy időben úgy tűnt, hogy Hagar és a Van Halen útjai végképp szétváltak, a közös munka lehetetlen álomnak tűnt pusztán. 1998-ban panaszolta el az énekes a lapoknak, hogy a csapat a háta mögött az első énekessel, az excentrikus David Lee Roth-tal tárgyalt, amit ő - érthető módon - zokon vett.

"Megkönnyítette a dolgom, mikor ők visszavették David Lee Roth-ot a bandába. Olyan volt, mint egy hátba szúrás. Ők már két hete vele próbáltak a stúdióban, mikor én épphogy megneszeltem a bajt. Tíz évnyi bajtársi kapcsolat után ezt tették velem!" - morgolódott akkor.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A viták tarkította zavaros évek, pereskedések után olyan dolog történt, amire nem lehetett számítani: a három volt zenésztárs nélkül összeállt a Sammy Hagar - David Lee Roth páros és együtt indultak turnéra. Bár a Van Halen legnagyobb dalait, legismertebb számait énekelte a két, eredeti énekes, a projekt nem működött. A két frontember közös fellépései nem hoztak áttörést, sok helyen nem telt meg a koncertterem, csak lézengtek a rajongók a nézőtéren.

A színfalak mögött állítólag már megy az egyezkedés, különösen azóta, hogy a Van Halen fivérek új menedzsert találtak az évek óta jobbára lazító zenekar számára. Az együttműködésre kiszemelt üzletember, a zenei életben szerfelett aktív Irving Azoff pedig - minő meglepetés! - a mostanában csak mérsékelt sikereket arató Sammy Hagar énekes menedzsere is egyben.