Dalfesztivált nyert egy szerelmes tizenegy éves

Vágólapra másolva!
A horvát Dino Jelusic nyerte az első eurovíziós ifjúsági dalfesztivált, amelynek a november 16-i, vasárnapi döntőjét többezres közönség előtt tartották Koppenhágában.
Vágólapra másolva!
Szerelem és ...

A rendhagyó zenei verseny győztese tizenöt társa közül lett az első a dániai döntőben, ahol 9 és15 év közötti gyerekek adhatták elő dalaikat.

A több mint ötvenéves Eurovíziós Dalfesztivál először megrendezett ifjúsági változatában az énekes-zeneszerzőként bemutatott 11 éves nyertes, Dino Jelusic Az enyém vagy, egyetlenem című számával körözte le legnagyobb ellenfeleit, egy spanyol és egy brit kisgyereket, akik végül a második, illetve harmadik helyet szerezték meg - írta a BBC.

Forrás: MTI
háború a nyertes gyerekek dalaiban

A három dal három különböző témát dolgozott fel. A kisiskolás Dino Jelusic szerelmes hangúnak tűnő alkotásával szemben a spanyol fiú, Sergio Jesus Garcia Gil nemrég elhunyt édesanyjához szólt, a brit versenyző pedig aktuálpolitikai témát választott - Tom Morley a Dalom a világnak című szerzeményben az iraki háborúval kapcsolatos érzéseit énekelte meg.

A döntőt nyolcezres közönség előtt tartották, és a koncertterem közönsége mellett több millió tévénéző is élőben látta az új típusú versenyt, amelyet legközelebb 2004-ben tartanak meg a nagy-britanniai Manchesterben.