Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Santana: zenével az AIDS ellen

Vágólapra másolva!
Carlos Santana az AIDS elleni küzdelem céljára ajánlja fel nyári koncertkörútjának teljes bevételét. A latin gitárvirtuóz reményei szerint mintegy 2,5-3 millió dollár gyűlhet össze az Egyesült Államokban tartandó 23 koncertből.
Vágólapra másolva!

Az 55 éves mexikói születésű gitáros, énekes és zeneszerző június 13-án az észak-karolinai Raleigh városban indítja, és július 14-én Los Angelesben fejezi be a Shaman című lemezéről elnevezett koncertkörútját.

A Los Angelesben több világhírű amerikai filmszínésszel, köztük Samuel L. Jacksonnal és Alfre Woodarddal, valamint Desmond Tutu Nobel-békedíjas dél-afrikai érsekkel közösen tartott sajtóértekezleten Santana elmondta, hogy a nyereséget a Művészek az új Dél-Afrikáért nevű alapítványnak ajánlja fel. A csoport a 80-as évek végén alakult meg azzal a céllal, hogy támogassa a dél-afrikai apartheid rendszer megbukását célzó gazdasági büntetőintézkedéseket. Feladata mára átalakult: az AIDS terjedése ellen küzdő dél-afrikai csoportokat támogatja.

A világban 42 millió ember betegedett meg AIDS-ben vagy hordozza magában a betegségért felelős HIV-vírust, és közülük 29 millióan élnek Afrikának a Szaharától délre eső területén. A Dél-afrikai Köztársaság a világ legfertőzöttebb országa: több mint ötmillióan betegedtek meg AIDS-ben vagy hordozzák magukban a betegség vírusát. Naponta 1600 dél-afrikai fertőződik meg HIV-vírussal, és 600-an halnak meg az AIDS következtében - emlékeztetett az AP.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről