Megelőzi a Mátrix: Újratöltve zenéje a filmet

Vágólapra másolva!
Hetekkel a film bemutatója előtt már megjelent a Mátrix: Újratöltve filmzenealbuma. Az első részhez hasonlóan persze most is a metál- és rockzenék uralják a terepet, de a kétlemezes válogatáson az elektronika, sőt egy countryszám is helyet kapott.
Vágólapra másolva!

Már a boltokban az év egyik leginkább várt filmje, a Mátrix: Újratöltve filmzenealbuma, mely így hetekkel a május 22-i bemutató előtt már a nagy nyilvánosság elé kerülhetett. A lemezen az első epizódnál is jól bevált nagy nevek mellett néhány érdekes szerzemény is helyt kapott. Így a Rage Against The Machine, Marilyn Manson és Rob Zombie szerepeltetése több mint adta magát, bár értelemszerűen az évekkel ezelőtt feloszlott RATM csak egy újrakiadás erejéig vett részt a feladatban. Nem készített az album tiszteletére saját számot a pillanatnyilag az album legfelkapottabbjának számító Linkin Park sem, a Session-t a Meteora című nemrég kiadott lemezen már hallhatták a rajongók.

Annál érdekesebb viszont a Dave Matthews Band, vagyis Amerika egyik legnépszerűbb countrycsapatának (ez milliós nagyságrendben eladott lemezeket jelent) szerepeltetése és maga a dal története is. Az együttes 2001-ben felvett dala, a When the World Ends (Amikor vége a világnak) még megjelenhetett ugyan, a szeptemberi események után azonban a rádiók érthető módon nem játszották. A baljós című dal remixét a nemrégiben szerzői albummal is próbálkozó Oakenfold készítette el, ez egyben a Mátrix: Újratöltve végefőcím-zenéje is.

A kiadvány duplacédé formájában jelenik meg, az első lemezen a zene mellett egy exkluzív filmelőzetes is helyt kapott, és belenézhetünk az Animatrix névre keresztelt Mátrix-származék rajzfilmbe is, csakúgy, mint az Enter the Matrix című videojáték készítésének érdekesebb pillanataiba. Az albumról az első maxi és videoklip a nu-metál csapat P.O.D. Sleeping Awake című vadonatúj szerzeményéből készült.

Ízelítőül a dalok sorrendje:

CD1:

Linkin Park: Session
Marilyn Manson: This is the New Shit
Rob Zombie: Reload
Rob Dougan: Furious Angels (instrumental)
Deftones: Lucky You
Team Sleep: The Passportal
P.O.D.: Sleeping Awake
Unloco: Bruises
Rage Against The Machine: Calm Like A Bomb
Oakenfold: Dread Rock
Fluke: Zion
Dave Matthews: When the World Ends (Oakenfold Remix)


CD2:

Don Davis: Main Title
Don Davis: Trinity Dream
Juno Reactor: Teahouse
Rob Dougan: Chateau
Juno Reactor: Mona Lisa Overdrive
Don Davis vs. Juno Reactor: Burly Brawl
Don Davis: Matrix Reloaded Suite