Újra összeáll Simon és Garfunkel

Vágólapra másolva!
A 60-as évek egyik legnépszerűbb duója az év elején életműdíjat vehetett át a Grammy-gálán, ahol ennek alkalmából újra közösen léptek színpadra. Ez önmagában még nem egyedülálló esemény - alkalmanként újra együtt léptek fel, most azonban úgy tűnik, a 33 éves különválás után egy egész turné erejéig együttmarad a két zenész, sőt, az új lemez kiadását sem látják kizártnak.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Art Garfunkel

Paul Simon és Art Garfunkel viszonyát a kulisszák mögött, sőt, néha a színpadon is állandó veszekedés és rivalizálás jellemezte, ráadásul az anyagiakban sem tudtak soha mindkettejük megelégedésére dönteni. Nem sikerült megvalósítania a békés elválást sem, a 60-as évek egyik legnépszerűbb duója 1970-ben úgy döntött, hogy külön utakon folytatja tovább pályáját, és azóta számtalan alkalommal kiderült, hogy kibékíthetetlen ellentét feszül közöttük.

33 éven keresztül tartották távol magukat egymástól, miközben Art Garfunkel kisebb sikerrel, Paul Simon pedig továbbra is az élvonalban folytatta könnyűzenei karrierjét. (Garfunkel később átnyergelt a filmvilágba, és színészként dolgozott.) 1983-ban és 1993-ban összeálltak ugyan egy-egy turné idejéig, akkor azonban egyértelműen menedzseri bíztatásra.

A 2003-as Grammy-díjkiosztón azonban újra együtt léptek színpadra annak alkalmából, hogy ott életműdíjat vehettek át. A próbák során sikerült újra rátalálniuk a közös hangra, és ez mindkettőjüket lelkesedéssel töltötte el. Elhatározták, hogy felélesztik a régi formációt. "A trend az, hogy olyan tízévente indulunk neki turnézni. Ez alapján egyértelmű, hogy ez lesz az utolsó turnénk.

Forrás: MTI
Paul Simon

Egy dologban azonban ellenkezett a véleményük: mindketten másképp képzelték a koncertek bevételének elosztását. Paul Simon szerint neki a pénz nagyobb hányada járt volna, mert ő a dalok szerzője. Art Garfunkel azonban fele-fele arányban osztozott volna, hiszen ő énekli a számokat. Nem hozták nyilvánosságra, hogy végül milyen konstrukcióban sikerült megegyezniök, az viszont biztos, mindketten elégedettnek tűnnek a végeredménnyel. Amerikai turnéjuk október közepén indul és december közepéig tart. Hogy más kontinenseken is turnéznak-e, egyelőre nem tudni, a két zenész azonban nem zárta ki ennek lehetőségét.