Jay-Z kiszáll a hiphopból

Vágólapra másolva!
Jay-Z bejelentette, hogy hamarosan abbahagyja a rappelést. Következő lemeze, melyet The Black Album címmel fog megjelentetni, egyben az utolsó is lesz.
Vágólapra másolva!

Forrás: Sony MusicJay-Z, a természetesen balhéiról és nőügyiről ismert rapper a New Musical Expressnek nyilatkozva elmondta: hamarosan végleg visszavonul a zenei életből. Következő lemeze, melyet The Black Album címmel fog megjelentetni, egyben az utolsó is lesz. "Még befejezem a Black Album-ot, és kiadok egy hasonló című könyvet is vele együtt. Most az íráson van a sor. Írni nagyon, nagyon nehéz dolog. Igazából arról van szó, hogy már mindent kipróbáltam a hiphopon belül, amit csak lehetett, most már ki kell találnom valami újat is. Letérni a jól bejáratott ösvényről."

A valami új a jelek szerint a filmezés lesz; Jay-Z a kérdésre, hogy Eminem nyomdokaiba kíván-e lépni, a következőket felelte: "Még nem láttam a 8 mérföld-et, de mindenképpen egészestés filmet akarok én is. Nagyjából sejtem, miről szólhat; nem vagyok benne biztos, hogy én is ugyanezt a történetet akarom. Persze lehet, végül is ez egy elég egyértelmű formája egy művész továbblépésének."

Jay-Z egyébként úgy tervezi, hogy a megszokottal ellentétben utolsó albumának szinte egészét egyedül készíti el. Egyedül Prince-szel szeretne mindenképpen tető alá hozni egy együttműködést - mint mondja, régi álma ez.