Tagadja a pedofíliát a The Who gitárosa

Vágólapra másolva!
Kizárólag kutatási céllal nézett pedofil pornóoldalakat Pete Townshend, ha hinni lehet a rockzene történetének egyik legnagyobb gitárosának. A The Who egykori tagját senki nem gyanúsítja semmivel.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIMeglehetősen furcsa ügybe keveredett Pete Townshend. A történet azzal kezdődött, hogy a Daily Mail angol bulvárlap megszellőztette, a brit rendőrséget amerikai kollégáik tájékoztatták arról, hogy információik szerint egy világhíres könnyűzenész rendszeresen nézeget pedofil tartalmú honlapokat.

A vádló cikk megjelenése után Townshend önként bejelentette, lehet, hogy éppen őróla van szó. A gitáros azt állítja, azért kutatott ilyen honlapokon, mert szeretne a lehető leghatékonyabban felllépni a gyermekek molesztálása ellen. Az 57 éves Townshendnek három gyermeke van, és rendszeresen szokott gyermekeken segítő alapítványoknak adományozni.

Townshend azt nyilatkozta, gyermekkorában ő maga is szexuális bűncselekmény áldozata volt, amiről hamarosan megjelenő önéletrajzában fog részletsebben vallani. Állítja, már régebben beszámolt a Scotland Yardnak arról, hogy kutatási céllal pedofil tartalmú honlapokat is meg szokott látogatni. A brit rendőrség nem hajlandó nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

Pete Townshend a rockzene történetének egyik legnagyobb hatású gitárosa. Ő írta a The Who szinte valamennyi dalát, köztük a hatvanas évek egyik nagy himnuszának számító My Generationt is. Vad játékával és pusztító színpadi jelenlétével gyakorlatilag ő határozta meg az utóbbi negyven év rockgitárosai számára kötelezően követendő stílust, Jimi Hendrixtől Kurt Cobainig.