Stones: botrányok a 40. évforduló turnéján

Vágólapra másolva!
Mindössze negyed óra alatt kelt el 50 ezer jegy a Rolling Stones londoni koncertjeire. A jegyüzérek már félmillió forintért árulják a belépőket, eközben Szerbiában olyan alacsony a szerbeknek drága jegyár, hogy a zenekar tagjai felháborodásukat fejezték ki.
Vágólapra másolva!

www.rollingstones.comCsak jövő augusztusban lesznek megtartva, mégis már most elfogyott az összes belépő a Rolling Stones aktuális turnéjának londoni állomásaira. A feketepiacon már félmillió forintért árulják a jegyeket. A szervezők szerint ez nonszensz, hiszen azok fizikailag nem is léteznek még, lehetetlen hát velük kereskedni. Mint elmondták, mindent meg fognak tenni a visszaélések megakadályozására, így például a jogos tulajdonosok csak két nappal a fellépés előtt kapják majd meg a karszalagokat - személyi igazolványuk és hitelkártyájuk felmutatása után.

Éppen ellenkező a probléma a Rolling Stones szerbiai koncertjeivel: itt ugyanis annyira olcsó a jegy, hogy az az együttes tagjait háborította fel. Egy belépő ára itt 11 500 forint, ami körülbelül egyharmada a szerb átlagkeresetnek, s ezért akár részletre is megvásárolható; akik a hitelmegoldást választják, hat hónapig törleszthetik az összeget. Ezzel szemben ennyi pénz a Stones tagjai szerint olyan kevés, hogy ilyen alapon akár ingyen is felléphetnének.

Mindez pedig azután, hogy a koncertet maga Zoran Djindjic, a szerb miniszterelnök kérésére tartják meg. A politikus személyesen vette fel a kapcsolatot Mick Jaggerrel, és tárgyalt a menedzsmenttel, miután megígérte: a Milosevics bukását követően két éven belül Szerbiába csábítja a Stonest.