Meggyilkolták a Run DMC egyik tagját

Vágólapra másolva!
New Yorkban lelőtték Jam Master Jay-t, a Run DMC nevű raptrió tagját.
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Jam Master Jay egy, a meg-békélést hírdető fesztiválon

A 37 éves rappert, akinek valódi neve Jason Mizell, az amerikai nagyváros Queens nevű kerületében lőtték fejbe egy zenei stúdióban. A leírások szerint a gyilkosság leginkább kivégzésre hasonlított. A lövöldözésben megsérült egy másik személy is, akit a bokáján talált el a gyilkos. A rendőrségnek egyelőre semmilyen információja nincs az elmenekült fegyveresről, és a gyilkosság lehetséges okáról. Jelenleg az sem biztos, hányan követték el a gyilkosságot, ugyanis egyes jelentések szerint ketten támadtak a raperre, aki a hip-hop műfaj úttörőjének számított.

A Run DMC tagjai tették először széles körben népszerűvé, és elfogadottá a hip-hop zenét. Ennek legemlékezetesebb állomása a rapegyüttes és az Aerosmith nyolcvanas években készített közös száma, a nagy sikerű Walk This Way. A trió 1985-ös Raising Hell című albuma pedig az első platina raplemez volt. Az együttes a kilencvenes években kevesebbet szerepelt, nyolc év hallgatás után tavaly adták ki Crown Royal című albumukat, amely nem hozta meg a remélt nagy visszatérést. A Run DMC 2002-ben újabb lemezt jelentett meg, amely legnagyobb sikereiket tartalmazza.

A lelőtt zenész mellett korábban több más neves rapper, így Tupac Shakur és Notorious B.I.G. is gyilkosság áldozata lett. Jam Master Jay társaival együtt még 1986-ban felszólalt az erőszak ellen, a sikerei csúcsán lévő Run DMC békekötésre kérte a véres Los Angeles-i gangháborúban részt vevő bandákat.