Vágólapra másolva!
Jacko rajongói nyilatkozatban keltek kedvencük védelmére. Az énekes korábban rasszistának nevezte Tommy Mottolát, a Sony Music vezetőjét, megyőződése, hogy a színes bőrű művészek zenésztársaikhoz képest méltánytalan elbánásban részesülnek a kiadónál.
Vágólapra másolva!

fotó: Ananova Az énekes néhány héttel ezelőtti nyilatkozatában rasszistának titulálta lemezkiadójának, a Sony Musicnak első emberét, Tommy Mottolát. Azzal vádolta a társaságot, hogy bőrszíne miatt tudatosan megpróbálják háttérbe szorítani, gátolva ezzel a karrierjét.

"Amikor a lemezeladási listák élére kerültem, megelőztem Elvis Presleyt és a Rolling Stonest is, a média hirtelen a legkülönfélébb vádakkal illetett. Aberráltnak, homoszexuálisnak és ki tudja még minek állítottak be. Azzal vádoltak, hogy kifehérítettem a bőrömet, mindent elkövettek, hogy ellenem fordítsák a közvéleményt. Ez nem más, mint egy összeesküvés" - mondta a számtalan plasztikai műtéten átesett énekes.

Jacko állítása szerint a lemezkiadók és a sajtó elferdítik a tényeket, és eredendően elfogultak a színes bőrű előadókkal szemben. "Elegem van a manipulációból. A sajtó minden igyekezetével igyekszik elfedni a valóságot. Hazudnak. A zenetörténeti könyvek is. Tudnotok kell, mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy a populáris műfajok mindegyike, a jazz, a rock, a hip hop, a dance, a jitterbugtól a charlestonig mind-mind fekete eredetű. De elég csak a sarki könyvesboltig elmenned, és láthatod, hogy egyetlen fekete sem szerepel a címlapokon. Láthatod Elvis Presleyt, láthatod a Rolling Stonest, de hol vannak a szakma úttörői?"

Michael Jackson kifakadása a rajongóknál visszhangra talált. Meggyőződésük, hogy az énekes legújabb nagylemezének, az Invincible-nek sikertelensége, legalábbis kedvezőtlen fogadtatása mögött is a Sony Music áll, mivel az szándékoltan nem kapott kellő hírverést a társaság részéről. A rajongók nyilatkozatban ítélték el, és rosszindulatú lejáratási kampánynak nevezték a történteket. "A véleménykülönbség, a kritika helyénvaló, a gyűlölet azonban nem" - írják. A nyilatkozat értelmi szerzői (melyet egyébként a világ 43 országából írtak alá) magyarázatot követelnek a kiadótól.