Quimby: Káosz Amigos

Vágólapra másolva!
Az új Quimby album örömére az [origo] ízelítőt ad a produkcióból, szerencsés olvasóink pedig akár a komplett lemezt megnyerhetik.
Vágólapra másolva!

Bő két év után új albummal jelentkezik a hazai alternatívnak nevezett zenei színtér egyik legnépszerűbb zenekara, a Quimby. Az együttes legutóbb 1999 telén jelentetett meg új dalokból álló stúdiólemezt, Ékszerelmére címmel, melyet egyébként 2001 tavaszán egy remixekből és koncertfelvételekből álló lemez-csemege, a Morzsák és szilánkok követett.

Közben persze nem állt meg az élet: a Quimby az elmúlt évek alatt az ország egyik legmarkánsabb és legkedveltebb koncertező zenekara lett - klubkoncertjeiken és fesztiválfellépéseiken garantált a táblás ház -, említett legutóbbi stúdiólemezük nyomán pedig óriási érdeklődés előzi, előzte meg a most megjelenő friss dalgyűjteményt.

Igaz, hogy a 43 perces, 10 dalt tartalmazó új Quimby-album a zenekar eddigi 'legszűkszavúbb' nagylemeze, ám ez esetben a klasszikus bakelitalbumokra emlékeztető játékidő fordítottan arányos a lemez izgalmas pillanatainak mennyiségével. A lemez a már ismert quimby-s zenei univerzum egy újabb szemszögből: hallhatunk spanyolos sanzont, keringőt - amelyből minden Quimby-albumra jár legalább egy - feszes ritmusalapra úsztatott sejtelmes gitárokkal megtűzdelt pörgős és táncos számokat, álmatag, ám ragadós lassúkat, sajátos reppes szerzeményt, sőt, még egy gyermekmondóka-ízű dalt is. Mindezekhez pedig okosan és színesen használt karakteres dobot, ütőhangszereket, gitárt, basszust és billentyűs hangszereket, jó ízzel bekevert modern elektronikát, végül, ám nem utolsósorban pedig trombitát, melyet a zenekar stúdióalbumon debütáló tagja, Kárpáti József szólaltat meg.

Hallgasson bele a Quimby Káosz Amigos című lemezébe!
Zéró dal
Hoppá
Egónia
Fekete Lamoure
Szellő
Búcsú az univerzumtól
Káosz Amigos
Fm 66.6
Csillagbölcsi

A vascsöves

Azon tíz szerencsés olvasónk, akik helyesen válaszolnak az alábbi kérdésre, megnyerhetik a Káosz Amigos című lemezt.

Mely magyar városban alakult a Quimby zenekar?

A válaszokat erre a címre várjuk, 2002 június 17-én este 18 óráig várjuk, erre a címre. A sorsoláson csak azok a levelek vesznek részt, amelyek nevet és pontos címet tartalmaznak.