ORTT: negyven pályázat négy budapesti frekvenciára

Vágólapra másolva!
Negyven pályázat érkezett az ORTT február végén meghirdetett négy budapesti rádiófrekvenciájára. A pályázók között szerepel a Tilos Rádió is; a nyertesek 7 évig használhatják a sávot
Vágólapra másolva!

Negyven pályázat érkezett az Országos Rádió és Televízió Testülethez (ORTT) a február végén meghirdetett négy, eddig nem használt budapesti körzeti rádiófrekvenciára - derül ki az ORTT honlapján megjelent összesítésből. Vékony Éva szóvivő korábbi tájékoztatása szerint a jogosultság hét évre szól majd, a nyertesek 500-720 ezer hallgatót elérő vételkörzetben szolgáltathatnak műsort.

A 90,3, a 94,1 és a 105,9 MHz-es hullámsáv esetében speciális szempont, hogy a pályázó a jelenleg működő műsorszolgáltatóktól eltérő zenei műfaj sugárzását vállalja.A 92,1 MHz-es frekvenciáért azok szállhattak versenybe, akik többnyelvű műsor készítésére vállalkoztak.

Az ORTT által készített összefoglaló szerint a négy hullámsávra 12, 14, illetve 13 érdeklődő jelentkezett, míg a negyedik frekvenciára egyetlen pályázat érkezett.

A pályázók között szerepel a Tilos Kulturális Alapítvány, a Mária Rádió Kht. és a Budapesti Fesztivál Zenekar Egyesület is. Az ORTT a pályázati kiírás szerint a benyújtási határidő lejártát követő hatvan napon belül bírálja el a jelentkezéseket.

Tilos Rádió néhány tagja az [origo]-t kiadó Axelero munkatársa.

Korábban:
Harminc napig újra az éterben a Tilos
Beperelte az ORTT-t a Tilos Rádió
A roma rádió nyerte meg a 88,8-as frekvenciát

Ajánlat:
A Tilos Rádió honlapja