Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Fatboy visszakönyörögné magát a Blur kegyeibe

Vágólapra másolva!
Úgy összeszólalkozott Fatboy Slim és Damon Albarn egy hajnali lerészegedés során, hogy a Blur énekese teljesen kihagyta a szupersztár DJ-t együttese új albumának munkálataiból. Fatboy most nyilvános kérdéssel fordult Albarnhoz: visszaveszi-e őt a projektbe?
Vágólapra másolva!

Albarn, aki a csak virtuálisan létező Gorillaz együttes atyja is egyben, még tavaly hozta nyilvánosságra döntését, miszerint Fatboy Slimet, vagyis Norman Cookot kéri fel a Blur készülő lemeze produceréül. Akkor azt mondta, ez persze nem jelenti azt, hogy dance-irányba terelné együttesét. A két sztár útjai azonban anélkül váltak el, hogy Fatboy Slim egyáltalán megpróbálhatta volna bármennyire is befolyásolni a korong alakulását.

Történt ugyanis, hogy amikor Albarn a Gorillazt koncertkörútra vitte, többször is összetalálkozott Cookkal, és az éjszakai bárlátogatások többnyire lerészegedéssel és súlyos vitákkal végződtek. Mint a DJ elmondta, a viták mindig arról a bizonyos dance-irányról szóltak.

"Damon azt mondta, a dance-zene sz.r, s erre csak azt tudtam mondani, egyrészről ő is azt csinálja, másrészről viszont ha így gondolja, miért akar velem dolgozni? Erre azt felelte, a Gorillaz nem dance, és amit én csinálok, az sem az. Ezen aztán sokat vitáztunk. Gondolom, mindenki ismeri az ilyen viták jellegét, hajnali négykor, részegen, indulatosan. Talán ezért a nagy szakítás."

Fatboy az NME-nek adott interjújában nyilvános kérdéssel fordult a Blur frontemberéhez.

"Hogy őszinte legyek, utoljára a Brits átadásán láttam Damont. Akkor azt mondta, írt 14 számot, amit másnap át is küld majd. Azóta sem történt semmi, s mostanra tudom, majdnem teljesen elkészült az album. Szóval, Damon, ha olvasod ezt, hívj fel! Nem kell félned. Ha nemet mondasz is az együttműködésre, hívj csak fel."

Korábban:
Fatboy Slimé minden idők legjobb videoklipje
Film is készül az új Gorillaz-albumhoz

Gyarapítsa CD-gyűjteményét
Fatboy Slim albumaival!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről