Külföldön is népszerű a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vágólapra másolva!
A zenekar számos külföldi meghívásnak tesz eleget a következő évadban, így többször is hosszabb ideig lesz távol.
Vágólapra másolva!

Szeptemberben, még az itthoni évadkezdés előtt, egyhetes olaszországi vendégszereplésre indulnak, októberben pedig csaknem az egész hónapot Németországban töltik. 2003 januárjában több mint két hónapos egyesült államokbeli turnéra indulnak, melynek során mintegy harmincöt városban lépnek fel. Június közepétől közel négy hétre Japánba utaznak, ahol Kobajasi Kenicsiró vezényletével adnak hangversenyeket.

Szintén ő dirigálja januárban azt a két tokiói koncertet, amelyeken a Nemzeti Énekkar közreműködésével Orff Carmina Buranáját adják elő.

A közkedvelt művet novemberben, a Kongresszusi Központban a magyar közönség is meghallgathatja a Nemzeti Filharmonikusok tiszteletbeli elnök-karnagya vezényletével.

A japán karmesteren kívül két vendégdirigenst köszönthetünk majd Budapesten: Fürst Jánost, aki az idei évadban nagy sikerrel vezényelte Dvořák Stabat materét, és a Cincinnati Kamarazenekar zeneigazgatóját, a magyar származású Mischa Santorát, aki viszont először dolgozik a Nemzeti Filharmonikusokkal.

A többi koncertet Kocsis Zoltán, Hamar Zsolt és Antal Mátyás vezényli. Az énekes szólisták között nagyszerű magyar és külföldi művészek lépnek fel: Károlyi Katalin, Kertesi Ingrid, Megyesi Schwartz Lúcia vagy Verebics Ibolya, illetve Michele Crider, Jevgenyij Nyesztyerenko vagy Zoran Todorovich.

A hangszeres szólisták közül Baráti Kristóf és Jandó Jenő, Joshua Bell és Jean-Yves Thibaudet ugyancsak a Nemzeti Filharmonikusok vendégei lesznek a 2002-2003-as évadban.

A közelmúltban megalakult a Nemzeti Filharmonikusok Baráti Köre. A kör nyitott, bárki tagja lehet, aki bérletet vált, vagy legalább négy jegyet vásárol a zenekar koncertjeire. Tagjai elsőbbséget élveznek és kedvezményeket kapnak a jegyvásárlásoknál, emellett különféle exkluzív programokon ismerhetik meg a zenekar életét.


Korábban:
Zenés családi délután a Nemzeti Filharmonikusokkal
A Nemzeti Filharmonikusok új sorozatai

Gyarapítsa CD-gyűjteményét!
Orff: Carmina Burana