Feloszlott a Leftfield

Vágólapra másolva!
Feloszlott a két lemezével is stílusteremtőnek számító brit dance-formáció, a Leftfield. Paul Daley és Neil Barnes hétfőn este tették közzé nyilatkozatukat: elválnak útjaik.
Vágólapra másolva!

A válás oka, hogy mindketten saját külön munkáikkal szeretnének foglalkozni.

A nyilatkozat szerint: "12 év zenei kísérletezés után Paul Daley és Neil Barnes úgy döntöttek, a Leftfieldnek most vége. Mindketten tovább dolgoznak majd saját munkáikon, így hát Leftfield-rajongók, ne szomorkodjatok. Tekintsetek inkább minderre mint egy folyamat részére, ami nem szakad most meg."

Paul Daley így nyilatkozott: "Köszönet mindenkinek; rajongóknak, terjesztőknek, dj-knek, hallgatóknak, akik segítettek minket az évek során. EZ NEM A VÉG!"

Neil Barnes hozzátette: "A Leftfield arról szólt, hogy kitoljuk a határokat, ameddig csak lehetséges. Büszke vagyok, hogy mindennek részese lehettem. Köszönet mindenkinek, akikkel együtt dolgozhattunk, aki segített a promócióban és aki megvette a lemezeinket. A VÉG CSAK A KEZDET."

A Leftfield 1990-ben alakult. Paul Daley azelőtt olyan formációkban szerepelt, mint A Man Called Adam és a Brand New Heavies. Ahogy az lenni szokott, Neil Barnes számítógépes oldalról érkezett. Első igazán nagy sikerük az 1993-as Open Up volt, a nagylemezre 1995-ig kellett várni. A leftism iskolát teremtett.

A sikerek ellenére a duó nem kezdett eszeveszett számgyártásba, a következő nagylemezük, a Rhythm And Stealth 2000-ben jelent meg.

Korábban:
Őszig kell várni az új Massive Attack-albumra