Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Run DMC a halhatatlanok között

Vágólapra másolva!
A Run DMC tagjai ott hagyhatják kézlenyomatukat Los Angeles híres Hollywood Boulevard-ján.
Vágólapra másolva!

Ezzel ők lesznek az első hip-hop csapat, mely ebben a megtiszteltetésben részesülhet. Valahol persze természetes is ez, hiszen a talán nem is találhatnánk olyan csapatot, amely a Run DMC-nél meghatározóbb volt a hip-hop történetében. Megjelenésével egy évtizedre előre meghatározta a műfaj irányvonalait.

Mint a nyolcvanas évek elején minden esetben, ez a rapnél is persze keményítést jelentett, a torzított gitár sample és a ritkább, erőteljesebb dobalapok ugyancsak erős váltást jelentettek Grandmaster Flash vagy Whodini zenéjéhez képest.

Talán kevésbé feltűnő, de tény, hogy a Run DMC volt az első rapcsapat, amely teljes albumokat adott ki. Előtte mindössze egy-két szám jelent meg egyszerre, mindenféle helykitöltő anyaggal vegyítve, amiket persze senki sem hallgatott meg aztán.

A nyolcvanas évek végére a trió hírneve és vezető szerepe némileg vesztett erejéből, de számaikkal megalapozták olyan előadók munkáját is, mint a Public Enemy vagy az N.W.A. A csapat megjelenését tekintették mindig is a hip-hop új korszakának.

Hétéves szünet után 2000-ben jelentették meg utolsó stúdióalbumukat. A már idősödő rapperek tavaly ellátogattak a Szigetre is.

Február 25-étől a sugárút betonja őrzi majd a queensi trió kéznyomát, egészen pontosan Mann Kínai Színháza előtt - adta hírül a BBC.

Korábban:
[origo] a Szigeten

Ajánló:
Run DMC

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről