Vágólapra másolva!
Az EMI nyilatkozatában tagadta, hogy 35 millió fontot ajánlott volna Mariah Carey-nek A kiadvány szövegezése azonban meglehetősen kétértelmű.
Vágólapra másolva!

A nyilatkozat szövege azonban trükkös, kulcsmondata így hangzik: "Az EMI világossá szeretné tenné, hogy semmiféle kifizetés vagy megállapodás nem történt." Ez pedig nem zárja ki, hogy az egyezkedés még zajlik. A cikkek viszont csak erről szóltak.

A hír azután röppent fel, hogy Ken Berryt, az énekesnővel a rekordösszegű szerződést aláíró igazgatót elbocsátották állásából. Helyére a Polygram volt igazgatója, Alain Ley került, aki azonnal tisztogatóakciókba kezdett, hogy a multi veszteségeiből lefaraghasson. Ennek során megvált többek között David Bowie-tól is.

Kombinálva ezt Mariah Glitter című albumának sikertelenségével, nem volt nehéz elhinni, hogyaz EMI megválni készül sztárjától. A vele kötött szerződés értelmét és főleg díját sokan megkérdőjelezték még a Glitter kiábrándító eladási statisztikái előtt is.

Elemzők szerint mindössze egy album után azonban még irreális lenne a szabadulásvágy és a hatalmas összegű végkielégítés.
A Glitter sikertelensége ugyanis minden bizonnyal Mariah pechszériájának is következménye. Mint az ismeretes, az új album kiadását többször is elhalasztották, végül is a tragikus emlékű szeptember tizenegyedikén jelent meg. A promóció is akadozott, miután Mariah kimerültsége miatt kénytelen volt kórházba vonulni.

Az amerikai lemezpiac recessziója miatt azonban az elemzők azt mondják, könnyen előfordulhat, hogy az EMI mégiscsak megválik sztárjától, legfeljebb a végkielégítés összege lesz más.

Korábban:

Bajban a lemezipar

Mariah Carey 35 millió fontos végkielégítése