Las Vegasban koncertezik a Guns

Vágólapra másolva!
Koncerttel egybekötött szilveszteri bulit tart Las Vegasban a világ leghosszabb ideje tetszhalott együttese, a Guns N'Roses. Az utóbbi tíz évben csak pillanatokra feltűnő csapat új albuma viszont tovább csúszik.
Vágólapra másolva!

Axl, amikor rockolA jelek szerint hagyományt kíván teremteni Axl Rose, a nyolcvanas évek végének legsikeresebb rockzenekarának utolsóként megmaradt alapító tagja azzal, hogy december 31-ére lefoglalta együttesének a las vegasi Hard Rock Hotel koncerttermét. A saját anyaggal utoljára 1991-ben jelentkezett együttes már 2000 szilveszterét is a szerencsejátékok és az azokon lógó nyugdíjasok amerikai fővárosában ünnepelte koncerttel. Az idén az évzáró bulit egy bemelegítő edzés fogja megelőzni december 29-én, ugyanazon a helyszínen.

Az együttes hivatalos honlapján közzétett nyilatkozat ellenére a koncert megtartásában még senki sem lehet biztos. Axl Rose ugyanis az utóbbi években az albummegjelenés-elhalasztás és a koncertlemondás legnagyobb nemzetközi tekintélyévé nőtte ki magát. Csak 2001-ben két komplett európai turnét sikerült visszamondania. Az elsőt a Guns új szólógitárosa, Buckethead betegsége miatt kellett elhalasztani, a másodikat pedig azért, hogy végre be tudják fejezni azt az albumukat, amelyet már ez év tavaszán meg kellett volna jelentetniük. Az album továbbra sincs kész, munkacíme Chinese Democracy, és a legjobb esetben sem fog a boltokba kerülni 2002 második negyedéve előtt.

A Guns N'Roses tagcseréit lemondással vegyített érdektelenséggel szemlélők kedvéért, a jelenlegi felállásban Axl és Buckethead mellett Robin Finck gitáros (ex-Nine Inch Nails), Tommy Stinson basszusgitáros (ex-Replacements), Brian Mantia dobos (ex-Primus) és a már a kilencvenes évek legeleje óta Guns-tag Dizzy Reed billentyűs zenél.

[origo]