Michael Jackson visszatért

Vágólapra másolva!
Hat év hallgatás után október 29-én (az USA-ban október 30-án) jelenteti meg új albumát Michael Jackson, Invincible címmel.
Vágólapra másolva!

A Pop királyaként emlegetett, immár három évtizedes szólóénekesi múltú Jacko előző albuma, a felerészt legnagyobb slágereit, felerészt új dalokat tartalmazó HIStory 1995 júniusában került a boltokba. Jackson két éve kezdett komolyan új dalokon dolgozni, ennek a munkának eredménye az Invincible. Az albumon 16 dal található, köztük az elsőként kislemezre másolt You Rock My World című szerzemény, melyhez közel 14 perces kisfilm-klip készült. Az albumon szerepel egy dal, amit Jackson barátja, Lady Di emlékének szentelt. A lemez elkészítésében közreműködött többek mellett a néhai Notorious B.I.G., R. Kelly és Carlos Santana.

A 43 éves popsztár, akinek Thriller című albumából eddig 47 millió példány kelt el világszerte, reméli, hogy az Invincible-lel visszakerül a popvilág élmezőnyébe. A You Rock My World mindenesetre sem az amerikai, sem az angol slágerlistán nem tudott az első helyre kerülni. Jackson egy október 28-án rendezett internetes chat alkalmával elmondta, hogy az új albumról az Unbreakable, a Speechless és a Lost Children a kedvenc száma. Jacko azt ígéri, védjegyes "moonwalking"-ja mellett következő klipjeiben merőben új tánclépésekkel rukkol elő.

A Jackson szervezésében október 21-én az amerikai terrortámadások hozzátartozóinak megsegítésére rendezett monumentális segélykoncert címadó dala, What More Can I Give? hamarosan kapható lesz.

Ajánlat:

Jacko honlapja

Az NME előzetes kritikája az Invincible-ről

Korábban:

Jacko akciója a terrortámadás áldozataiért

Jacko Diana hercegnőre emlékezik

Testvéri viszály tört ki a Jackson-jubileum előtt