Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Lecserélik a Coup nevű amerikai rapzenekar megjelenés előtt álló albumának borítóját. A kép az együttes tagjait ábrázolja, amint felrobbantják a World Trade Center ikertornyait.
Vágólapra másolva!

Néhány órával azután, hogy terroristák két eltérített repülőgépet nekikormányoztak a World Trade Center ikertornyainak, a San Franciscói 75 Ark lemezkiadó levette honlapjáról azt az albumborítót, ami kísérteties hasonlóságot mutat a valóságban történtekkel: a borító a WTC-t ábrázolja, amint felrobban. Rajta vannak a képzeletbeli elkövetők, a Coup nevű rapzenekar tagjai is: egyikük detonátort tart a kezében, míg másikuk a "pusztulás zenéjét" vezényli. Az üzenet egyértelmű: vesszen a kapitalista Amerika. Ez egyébként a Coup erősen politikai hangvételű dalainak egyik vezérgondolata.

A zenekart a kilencvenes évek elején alakította Bootsy (született: Raymond Riley), a politikai aktivistából lett rapper. A Coup dalaiban az ő szélsőbalos, harcos antikapitalista eszméi jutnak kifejezésre. A negyedik album "vizuális terrorakcióját" azonban a valóság meghiúsította: a zenekar kiadója a keddi események hatására visszavonta a Party Music című lemezhez hónapokkal ezelőtt tervezett borítót, amit a héten akartak nyomdába küldeni. "Abban a pillanatban intézkedtünk, ahogy hallottuk a híreket" - mondta a 75 Ark egyik munkatársa. Az album november 6-án jelenik meg, új borítóval, amin valószínűleg az együttes logója lesz, semmi más.

Ajánlat:

75 Ark

Korábban:

Moby az FBI-t és a CIA-t okolja

Megdöbbent popsztárok

PJ Harvey New Yorkban ragadt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről