Robbie Williams Sinatra nyomdokaiba lép

Vágólapra másolva!
Swing When You're Winning címmel jelenik meg Robbie Williams új albuma. A novemberben boltokba kerülő lemezen az első számú brit popsztár a negyvenes-ötvenes évek big band slágereit énekli a saját modorában.
Vágólapra másolva!

Robbie Williamstől nem áll távol a közönség meghökkentése. Eddig ezt a médiának tett nyilatkozataival és színpadi megnyilvánulásaival érte el, most azonban valószínűleg zenéjével is szemöldökráncolásra készteti majd a nagyérdeműt: következő albumán ugyanis egy szving zenekar kíséri az énekest, aki megvalósította régóta dédelgetett tervét, és a negyvenes-ötvenes évek big band slágereiből énekelt lemezre egy csokorra valót.

A popsztár gyerekkora óta a szving zene, és kifejezetten Frank Sinatra nagy rajongója, de csak most érzete úgy, hogy felnőtt a feladathoz, vagyis hogy magáévá tegye az 1998-ban elhunyt Ol' Blue Eyes és kortársainak dalait. A dolog előzményeként a Bridget Jones naplója című filmhez Robbie átdolgozta a Have You Met Miss Jones? című Sinatra klasszikust, ami után úgy döntött, hogy egy egész albumot szentel kedvenc big band slágereinek. A lemezen három további Sinatra-átdolgozás - The Lady Is A Tramp, Did You Evah?, That's Life - mellett Robbie olyan szving-örökzöldeket ad elő, mint az Ain't That A Kick In The Head, a They Can't Take That Away From Me vagy a La Mer, sőt a nálunk Bicska Maxiként ismert dal interpretálására is vállalkozott. A lemezen helyet kapott több duett is; a Something Studid-ban például Nicole Kidman a partnere.

Az album fényét emeli, hogy Robbie mögött nem akármilyen zenekar játszik, hanem egy igazi legendákból - mint a dobos Harold Jones vagy Chuck Findley trombita virtuóz - álló, 18 tagú big band, amely annak idején Frank Sinatrát kísérte. A felvételek pedig ugyanabban a Los Angeles-i stúdióban zajlottak, amit a BBC 2 rádióállomás hallgatói által az Évszázad hangjának választott Sinatra használt.

Azok, akik inkább Robbie Williams saját dalaira kíváncsiak, 2003-ig kénytelenek várni, "rendes" lemezzel csak akkor jelentkezik a brit popzene fenegyereke.

Ajánlat:

Robbie Williams

Frank Sinatra

Korábban:

Brit zenei díjak: hazai pályán Robbie a király