Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Scott Weiland "tisztán" jobban bírja a koncerteket<br/>

Vágólapra másolva!
Scott Weiland, a Stone Temple Pilots énekese azt mondja, sokkal jobban érzi magát a színpadon, mióta nem kábítószerezik.
Vágólapra másolva!

"Ezelőtt alig bírtam kivárni a koncert végét, hogy visszamehessek a szállodába, és belőjjem magam"- emlékszik vissza heroin függősége mindennapjaira Weiland. Ezzel szemben most egyenesen imádja a koncertezést. Sőt, miközben a Stone Temple Pilots együtt turnézik Amerikában a Red Hot Chili Peppers-szel, az énekes kihasználja az alkalmat, hogy figyelmeztessen a kábítószerek káros hatásaira. Ebben a témában igazán "szakértő": 1996 óta többet volt elvonókúrán, mint Robert Downey Jr., állandó drogproblémái miatt a grunge-hullám nagy ígéreteként indult Stone Temple Pilots karrierje is zátonyra futott.

Weilan állítása szerint azonban tavaly december 30. óta (ekkor engedték ki a börtönből, ahol 5 hónapot töltött próbaidő megszegése miatt ) teljesen "tiszta" és józan. Persze ez nem megy minden segítség nélkül: naponta kezelésekre jár, hogy megőrizze a drogoktól való függetlenségét, és a zenekar többi tagja is minden segítséget megad neki.

Weiland, aki májusban nősült újra (a modell Mary Forsyth-ot vette el feleségül), azt mondja, úgy sikerült leszállnia a kábítószerről, hogy beismerte: nincs más választása, mint hogy távol tartja magát tőle. Mióta drogok nélkül él, sokkal jobban érzi magát, mert az "opiátok nemcsak fizikailag kábítanak el, hanem érzelmileg és lelkileg is". Így viszont kedvére kiélvezheti azt az "energiahullámot", ami a rajongóktól és a banda többi tagja felől áramlik hozzá. Egy rajongói levélre válaszolva Weiland ezt írta a zenekar honlapján: "a zene sokkal édesebb azóta". Weiland most úgy érzi, újra él, miután hosszú ideig halott volt.

A kérdés csak az: feltámad-e vele együtt a zenekar? A jelek mindenesetre biztatóak: miközben Weiland a Limp Bizkittel vesz fel néhány dalt a zenekar legközelebbbi albumára (Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavoured Water), a Stone Temple Pilots is új dalokon dolgozik, melyeket a Big Bang Babies címmel októberben megjelenő best of-lemezen hallhatnak a rajongóik. Már ha vannak még ilyenek.

Ajánló:

Az énekes a hajszínt illetően meglehetősen bizonytalan.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről