Magyar mobilfotók a világ legjobbjai között

mobilfoto
Vágólapra másolva!
A Sony World Photography Awards a világ egyik legnagyobb fotós versenye, amelyen idén hirdették meg először a mobilfotó kategóriát. Hatalmas eredmény, hogy a shortlistre két képet is beválogattak M. Schmidt Jánostól.
Vágólapra másolva!

A döntő mezőnyét szakmai zsűri válogatta, de a győztes kép kiválasztása már a közönségen múlik. A legjobbra egyszerű lájkolással szavazhatunk ezen az oldalon. A díjakat a nagyszabású londoni gálán osztják majd, ahol tárlat is nyílik a különböző kategóriák győzteseiből.

M. Schmidt János 12 éve hivatásos fotóriporter, de azon kevés profi közé tartozik, aki lelkes támogatója a mobilos fényképezésnek. „A fotózás számomra hobbiként indult, de munka lett belőle, ami azért idővel kiöli a lelkesedést. A mobil visszaadta a fényképezés szeretetét, amivel az egész indult annak idején.” – mondta az Origónak.

Lelkes támogatója a mobilos fényképezésnek Forrás: M. Schmidt János

Bárhol könnyen előkapható

Nem ugyanaz nap mint nap sajtótájékoztatókon kattintgatni, mint egy kattintással a pillanat mélyére hatolni, és megragadni egy életérzés vagy egy ember lényegét. M Schmidt számára a bárhol könnyen előkapható mobil tette lehetővé, hogy újra a saját örömére kezdjen fotózni.

M. Schmidt amúgy nem a legfrissebb csodamobillal fotózta be magát a világ élmezőnyébe, egy több éves Sony telefont használ a fotózáshoz. Mint elmondta, egy ideje már gondolkodik a cserén, hiszen őrült tempóban fejlődik a technika, különösen a képminőség terén. A szabadúszó fotós azt a képét is mobillal készítette, amelyért megosztott első díjat kapott az idei Magyar Sajtófotó Pályázaton.

Nem kell cipelni állandóan az objektíveket Forrás: M. Schmidt János