A mágnesek otthoni használatával számos tevékenység megkönnyíthető

Vágólapra másolva!
Otthoni körülmények között is lehet használni mágneseket, hiszen a segítségükkel számos tevékenység megkönnyíthető, továbbá dekorációként is használhatóak. Cikkünkből kiderül, hogy mire alkalmasak a mágnesek a mindennapok során.
Vágólapra másolva!
Forrás: orodian.hu

Kreatív alkotások készíthetőek a mágneses golyók segítségével

Forrás: orodian.hu

A mágneses golyók dekorációként is kiválóan helytállnak. Ezekből a golyókból különböző formák készíthetőek, a változatoknak csupán a képzelet szab határt. Bármennyi mágneses golyó beszerezhető, így nagyobb térbeli alakzatok is megalkothatóak belőlük. Ráadásul ezek a golyók különféle színekben kaphatóak. Ez a tevékenység a stressz és a feszültség oldásával is összefüggésbe hozható. Azonban azt fontos kiemelni, hogy gyermekek számára nem javasolt a mágneses golyókkal való játék, hiszen könnyen lenyelhetik azokat. A kreativitás kiélésében a mágnes- és fémszalagok is segítséget nyújthatnak. Ezekből mágneses táblák és címkék egyaránt készíthetőek. Egyszerűen rögzíthetőek a fémfelületekre, például fémpolcokra és hűtőszekrényekre. Továbbá egyéb felületekre ragaszthatóak, így bárhol készíthetőek tartók kis fémtárgyak és szerszámok számára a segítségükkel. A mágnes bizonyos dekorációs elemek esetében is jó szolgálatot tesz, jól mutatják ezt például a lebegő földgömbök. A mágnesek kiválasztásakor érdemes körültekintőnek lenni. Sok esetben célszerű a neodímium mágneseket előnyben részesíteni, hiszen ezek a világ legerősebb mágnesei. Tízszer erősebbek, mint a ferritmágnesek, amelynek köszönhetően a neodímium mágnesek legkisebb változata is hatalmas erővel rendelkezik. A segítségükkel nagy erő érhető el kis térfogat mellett is. Azonban azzal érdemes tisztában lenni, hogy a neodímium mágnesek könnyen törnek, és 80 Celsius-fok fölött elvesztik az erejüket, továbbá nedves környezetben rozsdásodhatnak.

Forrás: orodian.hu

A mágneses vízlágyítókkal csökkenthető a vízben oldott ásványi anyagok koncentrációja

Ha a mágnesek otthoni használatáról van szó, akkor mindenképpen érdemes megemlíteni a mágneses vízlágyítókat is, amelyek segítségével csökkenthető a vízben oldott ásványi anyagok koncentrációja, és így feloldódik a meglévő vízkő. Könnyen felszerelhetőek, hiszen csak rá kell helyezni a mágneseket a csövekre. Továbbá nincs üzemeltetési költség és nincs higiéniai kockázat sem, mivel a mágnesek nem érintkeznek a vízzel. Mindemellett azt is fontos megemlíteni, hogy a vízből a kalciumot nem távolítják el a mágneses vízlágyítók. Ráadásul bizonyos mágnesek bátran használhatóak mágnes horgászat esetén is. Otthoni barkácsolás esetén is jó szolgálatot tesznek a mágnesek, például a hegesztő mágnesek a fémtárgyak hegesztésekor bátran használhatóak pozícionálásra és rögzítésre. Ennek a lehetőségnek köszönhetően teljes mértékben a hegesztésre lehet koncentrálni. Természetesen csak mágneses fémek esetében használhatóak, szóval vonzzák a kobaltot, a vasat, a nikkelt és az acélt. Mindenképpen érdemes beszerezni hegesztéshez ezt a változatot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!