A japán sörkultúra és az Asahi Super Dry kapcsolata

Vágólapra másolva!
A japán kultúrában az alkoholfogyasztásnak is megvannak a szokásai, így természetesen a sörivásnak is. Az aranyló italért a 17. század óta odavannak a szigetország lakói, de igazán az Asahi sörgyár Super Dry nevű terméke tette a japánok első számú kedvenc alkoholos italává a sört.
Vágólapra másolva!
Forrás: Dreher Sörgyárak Zrt.

A japánok az életüket átható szertartásossághoz még akkor is ragaszkodnak, amikor egy fárasztó munkanap után kieresztik a gőzt és szórakozni indulnak. Szigorú szabályok vonatkoznak ugyanis az alkohol fogyasztására is, ami egyébként fontos és elfogadott része a mindennapoknak. Mivel többnyire szűkös helyen élnek, ezért a barátokkal és kollégákkal inkább éttermekben, vagy pubokban találkoznak. És mit rendelnek általában a japánok, ha inni támad kedvük? Nem mást, mint a kedvenc alkoholos italukat, vagyis a sört, és általában az Asahi Super Dry-t.

Forrás: Dreher Sörgyárak Zrt.

Az alkoholos italok fogyasztásához több rituálé is kapcsolódik, de egyiket sem veszik annyira komolyan a japánok, mint az úgynevezett oshakut, melynek lényege, hogy senki nem önt magának sem akkor, ha barátokkal mulat, sem akkor, ha kollégákkal. Folyamatosan egymás poharát töltik tele az asztaltársaság tagjai mindig ügyelve arra, hogy senki ne szomjazzon. Ugyan ez egy nagyon fontos szabály, nem ez az egyetlen. A szigetország lakói például általában nem isznak üvegből, és ha munka után, a kollégákkal és felettesekkel indulnak mulatni, gyakran a főnök fizet. Persze az sem mindegy, hogy milyen ital kerül először az asztalra: jellemzően sörrel kezdődnek a céges kikapcsolódások. A közhiedelemmel ellentétben ugyanis a japánok többször fogyasztják ezt az aranyló italt, mint a szakét. Ez pedig az Asahi Super Dry-nak is köszönhető.

Forrás: Dreher Sörgyárak Zrt.

Ennek a különleges sörfajtának, azaz a Super Dry-nak a bevezetésével a gyár nagy szeletet vágott ki a tortából. Ezután indult meg igazán a sörfogyasztás Japánban, és habár előtte is népszerű volt az ital, az Asahi új termékével történelmet írt. Rövid idő alatt lett a japánok kedvenc söre, és nem véletlenül! Az íze különleges, tiszta és frissítő, emiatt pedig minden ételhez kiválóan passzol. A tökéletes harmónia persze nem teremtődik meg magától, a sörgyár komoly gondot fordít mind az alapanyagok kiválasztására, mind a technológiára. A minőségi italt azonban nem elég egyszer előállítani, a színvonalat folyamatosan fent is kell tartani: ezért van az Asahi gyárnak egy több száz fős csapata, amely a termék fejlesztésére figyel és arra, hogy az egyre növekvő gyártási mennyiség ne menjen soha a tökéletesség rovására. Ez a filozófia nagyban hozzásegítette az Asahi Super Dry-t ahhoz, hogy a nemzetközi porondon is kiválóan teljesítsen. Nemcsak a szigetországban találkozhatunk ugyanis ezzel az itallal, hanem idén tavasztól már Magyarországon is. A Dreher Sörgyárak jóvoltából lesz elérhető itthon a japánok kedvence, és azok, akik a letisztult, frissítő ízvilágot kedvelik, nem fognak csalódni.